Mafini sa maslinama i sirom

Pored slatkih pravim često i slane mafine. Možete ih zapravo stavljati u korpice i  nazvati ih mafinima, a možete smesu razliti u pleh, ispeći i seći na kocke. Sve je moguće praviti na ovaj ili onaj način, samo se u obliku razlikuje, ukus je isti. Meni je draže da ih pečem u korpicama jer nema sečenja i nema sušenja kasnije, zgodnije je, priznaćete.

Osnova je ista a sastojci su stvar ukusa i trenutnog stanja u frižideru.

Pravimo mafine sa maslinama, koje smo prošle godine doneli sa Tasosa, suve i crne i veoma ukusne. Ne znači da ih ne možete praviti sa maslinama koje ovde nađete.

Osnova za ove mafine je sledeća: 3 jajeta, 2 dl jogurta, 220 gr brašna, pola kesice praška za pecivo,1 kašičica soli, 1 dl ulja, 1 kašičica origana (pod uslovom da volite ovaj začin), maslina sam stavila proizvoljno, negde oko 50-60 gr i  rendanog kačkavalja 200 gr.

Kada umutite smesu sipajte polako i pažljivo u papirnate korpice. Još je bolje ako korpice stavite u pleh koji već ima udubljenja.

mde
Smesu podeliti u papirnate korpice

Od ove količine ćete dobiti 12 komada. Preko sam stavila crnog susama, obožavam ga i dodajem svuda gde mogu. Obavezan dodatak slanim pitama, gibanicama, projama i evo sada slanim mafinima. Možete staviti i običan susam, sve ide…

mde
Preukusni mafini

Pecite na 200 stepeni nekih 20-25 minuta.

Brzo se prave, što je danas jako bitno. Možete poslužiti za doručak ili večeru, uz neku svežu salatu, jogurt ili kiselo mleko.

Napravite i uživajte u svakom zalogajčiću kao i mi…Ovih dana ćemo opet ☺…moram, mnooogooo su dobri.

 

Advertisement

3 thoughts on “Mafini sa maslinama i sirom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s