Brzo testo za picu 🍕

Imate vremena a možda i brašna, a jede vam se pica, pa evo recepta za brzo testo, jer nema čekanja i narastanja testa. Nije kao pravo testo pa samim tim nije ni ukus pice isti, ali je veoma ukusna. Picu na ovaj način pravim dugi niz godina, a spašava kada se pojave iznenadni gosti. Bukvalno za pola sata imate posluženje.

Za testo vam je potrebno 16 kašika brašna (verujem da imate, kupovalo se ovih dana), 1 šolja jogurta, pola šolje ulja, kašičica soli, 1 prašak za pecivo.

Sve ove sastojke pomešate i dobro umutite testo. Videćete malo je masnije ali ne brinite, baš zbog toga nastaje hrskava donja korica.

 

Testo razvucite rukama (čistim naravno) u pleh i preko ređajte sve što imate trenutno i šta volite.

 

Uvek preko paradajz pirea odmah stavim origano i rendani kačakvalj, a preko njega sve što imam, u ovom slučaju je to bila šunka, crni luk, malo slaninice, ljute papričice. Takođe možete razbiti koje jaje.

 

Testo može biti i posno, samo umesto jogurta stavite pirinčano mleko. Nadev za posnu picu može biti bilo koje povrće, paradajz, paprika, crni luk, kukuruz šećerac, možete staviti tunjevinu, sardine, ma šta god volite…A možete i napraviti Krompir picu koja je takođe posna i podjednako ukusna.

Mi smo uživali u svakom zalogajčiću a možete i vi, potrebno je vrlo malo vremena i mnogo ljubavi. Jer ljubav i jeste priprema ukusnih obroka za osobe koje volite.

ČUVAJTE SE !!!

Advertisement

5 thoughts on “Brzo testo za picu 🍕

  1. Testo je fantastično! Probao sam i oduševljen sam! Više neću ni da pomislim da kupim gotove podloge.
    Hvala za recept i puno pozdrava! 😘

    Like

    1. Hvala Darko, baš mi je drago da ti se dopalo testo.Pristalica sam svega domaćeg tj napravljenog u kućnim uslovima pa kako god da ispadne, bar znamo šta smo stavili od sastojaka. Vremenom se sve usavrši…Hvala još jednom, pozdrav, Mira 🥰

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s