Čokoladni keks kolač 🍮

Svaki put kada sam vam pisala recept po kome se brzo napravi neko jelo navodila sam vreme, mada sam uvek dobijala prekor od sina: “Pa nije isto Miki tvoje i moje vreme”, haha…Za ovaj kolač ne bih znala minutažu, samo ću napisati vreme pripreme pudinga i vreme slaganja u pleh, što je do 5 minuta. Najduže što se tiče ovog laganog, čokoladnog i ukusnog (ne tako slatkog jer nisam opuštala ručicu) kolača je vreme hlađenja pa s toga preporučujem da ga napravite veče pre.

U lonac sa duplim dnom stavite 600ml mleka, savet ukoliko niste još uvek nabavili ovaj lonac je da ga kupite, verujte trebaće vam mnogo više puta u životu nego što mislite.

U jednu činiju pomešajte dve kesice pudinga od čokolade, 5-6 kašika šećera (ukoliko želite slađe stavite 8 kašika), malo mleka i ja obavezno kada pravim puding dodam ili 5o gr crne čokolade ili 2-3 kašike kakaa, želim intenzivniji ukus čokolade.

Ovaj kolač možete naravno napraviti od pudinga bilo kog ukusa, ukoliko pravite od kokosa kasnije u skuvan puding zbog punije arome možete dodati šaku kokosovog brašna. Kombinujete po svom ukusu, nikakva greška. Kada je puding kuvan, znači dobijete dobru gustinu dodajte komad putera, ili margarina, šta već imate, na taj način sprečavamo pucanje pudinga kasnije, a i lepše je…

Pleh obložite prijanjajućom folijom.

mirini_zalogajcici_keks_kolac_ (5)
Prijanjajuća folija u preh i malo preko…

Potrebna vam je jedna manja kutija keksa, opet po ukusu.

Na dno sipate puding, ne morate čekati da se ohladi, još jedna prednost ovog recepta. A takođe ne morate ni natapati keks u mleko.

Moja ideja je bila da ređam vertikalno keks, ali je bio nestašan i nije hteo tako da stoji već se malo nakrivio, u startu. Nemojte da vas brine to jer svakako će keks omekšati i puding kada se ohladi ima da se stegne, tako da ne može ništa biti loše.

Završite slojem pudinga i ušuškajte lepo folijom pa na hlađenje.

Posle 3 sata ili sutradan izvadite kolač tako što ćete ga prevrnuti na tanjir ili tacnu već po obliku pleha. Skinete foliju i preko stavite umućeni šlag, slatku pavlaku ili šne.

 

Preko šlaga možete staviti sezonsko voće, kokos, mleveni lešnik, rendanu čokoladu ili kakao kao ja.

mirini_zalogajcici_keks_kolac_ (11)
Dobro čokoladni, lagani i osvežavajući kolač

Drugari dragi mi smo uživali u ovom kolaču ama baš u svakom zalogajčiću, a možete i vi.

Više mi je vremena trebalo da napišem sve ovo od same pripreme kolača.

Prijatno!!! I javite utiske svakako…🥰

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s