Krem od lešnika🌰

Čovek sa godinama shvati dobrobit dobre (da ne kažem zdrave) i pravilne ishrane. Jednostavno možda to i nema veze sa godinama, pristup internetu nam daje mogućnost da saznamo više o svim oblastima, pa između ostalog i u ishrani.

Nekada samo se otimali za nutelu i pojedine slatkiše, a sada ih izbegavam u širokom luku. Priznajem da sam grešila i ja. I ja sam jedna od onih roditelja koja je sipala šećer u koka kolu i tako davala deci… Smrtnici greše, ali ako shvate gde greše i pokušaju da u nekom trenutku isparve grešku, pa i to je uspeh, složićete se.

Sada ću vam podeliti recept za veoma hranljiv i ukusan krem koji, verujte na reč, može da zameni čuvenu nutelu i verujem da ćete biti prijatno iznenađeni ukusom ali i vremenom, jer je priprema za 10 minuta.

Za početak uzmite urme i potopite ih u vodu, možete i u vruću vodu, kako biste ubrzali ceo proces smekšavanja. Znači 8 urmi prethodno potpljenih u vodu stavite u blender sa ostalim sastojcima 2 šoljice pečenih lešnika, mada i sa orasima nije loše (probala sam), 3/4 šoljice kakaa, prstohvat soli, 2 kašike kokosovog ulja, 1 šoljica (150 ml) biljnog mleka🥛, 2 kašike meda🍯 i malo ekstrakta vanile. Sve lepo izblendajte i stavite u teglicu. Zatvorite i držite u frižideru. Možete mazati mališanima na hleb ili palačinke.

Mera je šoljica od 150 ml, ja naravno baš takvu nemam, pa sam koristila normalnu (veliku) šolju samo je nisam punila do vrha, recimo dva prsta od vrha

Mi uživamo u svakom zalogajčiću ovog krema, a možete i vi. Šta kažete? Samo 10/ 15 minuta i krem gotov. Krenite u akciju i javite utiske. Slabo se nešto javljate.

Spreman!

Prijatno i čuvajte se…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s