Rolat sa bananom🍌(❌🔥)

Koliko puta vam se jelo nešto slatko, mrzi vas da odete do radnje i kupite nešto, a imate neke sastojke i imate jaku volju da napravite sebi slatkiš?

Meni veoma često! Uvek, ali uvek ću napraviti bilo šta kod kuće, zdravije je hiljadu puta od gotovih konditorskih proizvoda, a na sreću ne mrzi me nikada. U stvari jedva čekam da još neko kaže da je za slatkiš.

Ovaj rolat je nastao spontano jednog dana kada sam htela mlađem sinu da napravim malo iznenađenje. Imala plazma keks, banane, orahe, putera i one moje domaće nutele 🌰 .

Imam divan recept za sličan rolat, samo su mere veće, što će reći ozbiljnija priča, pa sam napravila sličnu bazu za rolat. Malo sam modifikovala originalni recept ali je ispalo sasvim ok.

Samlela sam 250 gr keksa, dodala 150 gr mlevenih oraha, po onom receptu ide šećer u prahu, nekih 100 gr, ali ja sam stavila 2 velike i pune kašike nekog krema (bez šećera), mada se može i med staviti, 2 štangle otopljene crne čokolade, 70 gr otopljenog putera. Sve sam to stavila u činiju i prelila sa 1 dl vrelog mleka.

Mešajte i zapravo umesite dobro sve ovo. Na radnu površinu stavite prijanjajuću foliju i izručite ovo “testo”, pa rukama na poćetku a kasnije oklagijom formirajte oblik pravougaonika.

IMG_0304

Preko ove mase ja sam premazala sloj mog krema od lešnika i stavila jednu celu bananu. Srolala sam sve polako i stavila u frižider da se ohladi. Preko rolata sam stavila par kašika onog mog krema, a vi možete da otopite malo (50gr) crne čokolade sa malo mleka i ulja, i premažete preko rolata. Kada se stegne i ohladi navalite, nema dalje…

Moje mlađe dete je uživalo u svakom zalogajčiću, a možete i vi. Veoma jednostavan a lep kolač. Ne morate da imate velike kulinarske sposobnosti kako biste mogli da ga napravite. Lako da može svako….Prijatno!!!

IMG_0313

Advertisement

2 thoughts on “Rolat sa bananom🍌(❌🔥)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s