Avokado kuglice🥑🟢(šećer 🆓)

Ova korona  se baš potrudila da nas na neko vreme razdvoji. Uspela je u toj svojoj nameri ali samo na početku, svi smo se jako plašili jedni za druge. Plašimo se i dalje, nema priče, ali smo naučili da taj strah savladamo i svedemo ga na minimalu, pa eto već par vikenda se opet sastajemo porodično na ručku, što u početku pandemije nismo radili. Moram da priznam da mi je sve to jako nedostajalo, roditelji će shvatiti o čemu pišem.

Kada mi dolaze sinovi na ručak uvek pored ručka spremim i neki slatkiš, naravno. Ali zapravo pravim dva slatkiša, jedan sa šećerom, za mlađeg sina i bez šećera za starije dete.

Ovim kuglicama sam bila oduševljena pa reših da podelim recept sa vama.

 Za kuglice vam je potrebno : dva avokada 🥑, dve šake indijskog oraha (ili običnog oraha, nema velike razlike), 60 do 70 gr kokosovog brašna, 2 kašike kakaa, 50 gr meda 🍯 i 50 gr crne čokolade.

Avokado ako je zreo ispasirajte viljuškom, ili usitnite blenderom.

Orahe ili indijski orah sameljite pa dodajte avokadu, pa zatim dodajte sve ostale sastojke. Dodajte med, kokosovo brašno i kakao. 

Sve lepo izmešajte i pravite kuglice. Ja sam pravila kuglice hvataljkom za sladoled, trudila sam se da budu jednake.

Kada ste formirali kuglice stavite ih na 20 minuta u frižider da se ohlade, a za to vreme otopite 50 gr crne čokolade. Kada izvadite kuglice preko svake stavite po kašičicu otopljene čokolade. Ja sam se igrala pa sam otopila i malo bele čokolade a preko stavila po malo macha praha, dekoracije radi.

Sin je bio oduševljen kuglicama, ali i ja….Uspela sam da probam😋😉. Uživali smo u svakom zalogajčiću, a možete i vi. Vidite, jako brzo se prave.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s