Kao bajadera (❌🔥 i šećer 🆓)

U “moru” recepata na netu treba imati sreću ili jednostavno znati prepoznati onaj koji je dobar. Koliko puta ste videli klip ili video, onaj gde sve brzo ide, i to tako jednostavno deluje, ali nije. Probala sam par puta da napravim nešto i svaki put je bilo neuspešno. Naravno ne bacam nikada materijal, dodam nešto, prepravim i dobijem nešto drugo (jestivo😉😂). Samo ne verujte svemu što vidite! E sad, videla sam mnogo verzija ovih kolačića koji se ne peku, relativno brzo spremaju, ne sadrže gluten, laktozu i šećer, što će reći idealni za mene. Sada su došli na red i moram odmah da ih pohvalim, zaista su vrhunski.

Napisala sam ovo relativno se brzo spremaju a jedini razlog toj konstatciji je vreme čekanja da se svaki sloj ohladi u frizu, u tome je caka ili kvaka 😉😊.

Od ove količine koju sam ja upotrebila ispalo mi je 7 kolača, ali su mi modle zaista malo veće. Što znači da ako upotrebite manje kalupove imaćete 10 kolača, što je sasvim ok.

Potrebni sastojci za čokoladni fil 130 gr čokolade, ja sam imala jako crnu bez šećera, i 1 kašika kokosovog ulja.

Za srednji sloj, tj fil od kikirikija je potrebno sledeće 120 gr kikiriki putera, 80 gr meda, 2 kašike kokosovog ulja, prstohvat soli.

Čokoladu sam otopila na pari i dodala kokosovo ulje, promešala i ostavila po strani.

Sada takođe na pari otopite kikiriki puter, dodajte 2 kašike kokos ulja, med i malo soli. Pa i ovu činiju ostavite sa strane.

Sada imate spremljene filove i možete puniti korpice, ja sam punila silikonske kalupove. Prvo u svaku stavite otopljenu čokoladu, tek toliko da prekrije dno kalupa. Kada se malo prohladi stavite kalupe u friz na 10 minuta. Izvadite i stavite fil od kikiriki putera, pa isto u friz na hlađenje. I završavate filom od čokolade. Stavila sam malo seckanih urmi i po koji lešnik. Vi možete staviti nešto od voća ali i ne morate. Vratite u friz na još 15 minuta i posle toga možete vaditi kolačiće i služiti.

IMG_6303

Mi smo svi uživali u svakom zalogajčiću ovih Kao bajadera, a možete i vi ukoliko imate dovoljno volje i strpljenja da napravite ovu veoma zdravu poslasticu bez šećera.

Uživajte i čuvajte se!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s