Bezglutenske posne kuglice 🟢🟢

Dragi drugari, predstavljam vam nešto novo! Otpočinjem seriju sponzorisanih postova.

Ovaj posto je urađen u saradnji sa kompanijom Aleksandrija koja pravi prirodne proizvode bez glutena. Ovom prilikom se zahvaljujem ljubaznim ljudima iz Aleksandrije na poklon paketu koji je međuostalog sadržao i bezglutenski mleveni keks, koji je moram priznati moj favorit.

Za ove kuglice vam je potrebno 150 gr keksa bez glutena, 150 gr mlevenih oraha, 100 gr otopljenog margarina, 2 kašike kakaa, šaka suvog grožđa (potopite malo u vrelu vodu), 1 do 2 kašike džema, ja sam koristila moj džem od narandži, jedna kašika meda, malo ekstrakta uljane arome narandže (nije obavezno), bela bezglutenska čokolada za glazuru i malo macha praha, ali ni to nije moranje.

U jednu veću činiju stavite mleveni keks, mlevene orahe, dodajte otopljeni margarin, kakao, suvo grožđe, džem, med i sve to lepo umesite.

Stavite činiju u frižider na pola sata kako bi se smesa dobro ohladila a vama olakšalo kasnije pravljenje kuglica.

Od smese pravite kuglice, ja sam merila, svaka ima 45 gr. To radim jer želim da budu iste veličine.

Posle toga kuglice stavite u friz na 15 minuta, a za to vreme na pari otopite 150 gr bele čokolade. U toku topljenja sam dodala dve kašike ulja. Dodala sam macha prah / čaj ali vi ne morate.

Do ovog dela sada kuglice jesu posne, preliv za njih tj, topljena bela čokolada nije. Ako hoćete da ostanu posne onda možete umesto bele čokolade umakati u crnu čokoladu sa visokim sadržajem kakaa (bez mleka) pa onda u kokosovo brašno, kakao ili nešto drugo.

Sada izvadite hladne kuglice i svaku provucite kroz otopljenu čokoladu, a to ćete uraditi najlakše tako što nabodete drveni štapić u kuglicu.

Stavite kuglice na dodatno hlađenje. Otopila sam još malo bele čokolade kako bih dodatno dekorisala kuglice i preko njih stavila malo lističa kokosa i kandirane narandže. Vi možete dekorisati po želji.

IMG_0918

Mi uživamo u svakom zalogajčiću ovih preukusnih i zdravih kuglica, a vama prepručujem (zapravo osobama na bezglutenskoj ishrani) ovaj mleveni keks. Verujte isprobala sam mnoge, ipak je ovo naš domaći proizvod koji se najbolje pokazao.

Uživajte u vikendu sa dragim osobama i pravite zdrave slatkiše!

Postovi napravljeni u saradnji sa Aleksandrijom

I kao podsetnik pogledajte stranicu ➡️ Online Škola Kuvanja 🧑‍🍳

Advertisement

7 thoughts on “Bezglutenske posne kuglice 🟢🟢

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s