Bezglutenske galete / bez mleka i šećera 🧇

Ovaj post je urađen u saradnji sa kompanijom Aleksandrija koja pravi prirodne proizvode bez glutena.

Recept sam korigovala prema svojim potrebama, tako sam mleko zamenila pirinčanim napitkom, a beli šećer stevijom. Ove galete su jako ukusne i same, a još ukusnije će biti ako preko njih stavite neki džem (naravno pravljen u domaćoj radinosti)…

Nije da zagovaram izbacivanje pšeničnog brašna, naravno ne bi trebalo svi to da rade. Ali osobe koje imaju problem sa štitnom žlezdom, zapravo imaju Hašimoto obavezno bi trebalo da se odreknu pšeničnog brašna, bar na neko vreme.

Evo recepta za galete: dva jajeta, 2 kašike stevije u prahu (ili 3 kašike belog šećera, mislim da je malo bolje smeđi), malo arome vanile, 1 kašika vode, 70 gr otopljenog margarina, 100 gr heljdinog brašna i još 50 gr nekog drugog, ja sa upotrebila Mix Aleksandrija bezglutensko a možete i pirinčano brašno, pola kesice praška za pecivo i malo cimeta.

Umutite prvo jaja pa dodajete sve sastojke po redu, baš kako sam napisala iznad.

Da napomenem da je meni od ove količine ispalo 6 galeta. Tako da sam sledeći put duplirala količinu namirnica.

Pecite u aparatu za galete.

IMG_0955

Preko galeta sam stavila moj džem od šljiva koji u sebi ima karanfilića i cimeta, pa tako je ova poslastica bila prava eksplozija ukusa koja podseća na početak jeseni. Ušuškana, sa šoljom čaja i ovim galetama uživala sam u svakom zalogajčiću!

Napravite i vi lepu i prijatnu atmosferu u svom domu, ugodite sebi (jer niko drugi neće) i uživajte. Neka mirisi, ukusi, zdravi obroci i divna opuštajuća muzika budu vaša terapija za opuštanje.

Prijatno!

Postovi napravljeni u saradnji sa Aleksandrijom

I kao podsetnik pogledajte stranicu ➡️ Online Škola Kuvanja 🧑‍🍳

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s