Bezglutenska pizzašŸ•

Testo za picu na brži način sam već objavila ali testo sastoji pÅ”enično braÅ”no. Želela sam da napravim neÅ”to slično, jer mi se ovo testo baÅ” dopada, ali sa bezglutenskim braÅ”nom i uspela sam. U Beogradu je jako teÅ”ko kupiti picu sa bezglutenskim braÅ”nom, postoji samo jedan valjan restoran. S obzirom na već svima nama poznatu situaciju nije vreme za izlaske, pa tako se naÅ”a, a verujem i vaÅ”a ishrana bazira na kućne varijante.

Evo kako sam napravila testo. Sastojci preko testa su vaÅ”a volja ali i mogućnosti, stvar izbora.

U činiju sam stavila 9 kaÅ”ika bezglutenskog Mix braÅ”ana, 3 kaÅ”ike kukuruznog i 3 kaÅ”ike heljdinog braÅ”na, pola kaÅ”ičice soli, kesicu praÅ”ka za pecivo, jednu Å”oljicu ulja i jednu Å”oljicu jogurta. Umesila sve dobro i rasporedila po pek papiru. Testo je malo masnije, ne brinite, posle bude ok. 

Preko testa sam stavila kečap, origano, rendani kačkavalj, rendanu Å”unku, jaja i malo seckane ljute papričice. To sam imala tog momenta, da je bilo pečuraka bila joÅ” bolja, ali ne žalim se….Pojelo se sve šŸ˜‹šŸ˜‰.

Pleh stavite u već zagrejanu rernu i pecite pola sata na 200 stepeni. To je to.

Uživali smo u svakom zalogajčiću ove brze pice, i da popila sam malo crvenog vina… Ne pijem često, ali sada mi se neÅ”to pilo vino. Ovom prilikom moram javno da zamolim moju drugaricu Sanju, eksperta za vina, da mi održi kurs. Nadam se da hoćeÅ” Sanja, baÅ” bih volela šŸ„°.

IMG_1064

Dragi moji to je sve za danas. Kuvajte, jedite svoju hranu i budite kreativni u kuhinji.

Prijatno!

5 thoughts on “Bezglutenska pizzašŸ•

  1. Super Miro! Pizza odlično izgleda šŸ‘šŸ‘ Probam i javim dojmove. Å to se vina i tečaja tiče smatraj dogovorenim! Za početak, dovoljno je dobra volja i entuzijazam, a kako iz priloženog vidim, imaÅ” i izvjesno predznanje, tako da mislim da ćeÅ” biti odličan učenik ā¤šŸ˜€šŸ„‚

    Liked by 1 person

Leave a comment