Pizza na Giškin način 👨‍🍳🍕

Post gost

„Vaše dete će postati onakvo kakvi ste vi sami, zato budite onakvi kakvi želite da Vaša deca budu.“ David Bly

Mnogo mudrih izreka na životne situacije i isto toliko na temu dece, ali ova mi se baš dopada, jer smatram da je istina. Deca ceo život imaju modele ponašanja svojih roditelja i hteli to ili ne, postaju i pretvaraju se u njih. Meni je drago jer vidim dosta mojih dobrih osobina kod svojih sinova i zbog toga sam jako ponosna na njih.

Mlađi sin, zvani Giška pravio nam je pice prošle subote, a “razlog” okupljanja je bio praćenje finalne večeri Evrovizije.  Pre toga Giška je samo jednom pravio testo, ovo je drugi put i moram da priznam da je veoma vešt sa kiselim testom. Mesio, pravio, pekao pice i celo veče je tražio hvalospev…haha, šalim se. Ali hvalili smo ga sa razlogom.

Napisaću sada šta vam je sve potrebno od sastojaka a odmah zatim postupak pravljenja. Ja sam bila fotograf ovoga puta, baš mi je bilo zanimljivo 📸🙋‍♀️. A zaista je bio red da nam Giška bude post gost na blogu, eto sačekah i taj momenat.

Sastojci za testo:

Na 1 kg brašna

600 ml vode

25 gr soli

25 ml ulja

5 gr suvog  kvasca

Kvasac  je stavio u 200 ml mlake vode, dodao šećer, so, i nekoliko kašika brašna.

Prekrio je činiju prijanjajućom folijom i ostavio da krene kvasac da “radi”. Odmah zatim je dodao ostatak vode, ulja i brašna i zamesio testo.

Ponovo sada čekamo da testo nadođe. Najbolje je da testo stoji negde na toplom mestu i pokriveno. Čekali smo da se podigne testo, da ga majstor Giška još jednom muški razmesi i podeli na jufke.

Za to vreme dok smo čekali da “staše” testo ja sam seckala pečurke i pravila svoje bezglutensko testo. Da ste samo mogli da vidite Giškinu facu kada sam mu rekla, posle 5 minuta mućkanja da sam napravila svoje testo.

U fazonu ja se mučim i čekam satima a ti za 5 minuta i gotovo testo. Prednosti i mane bezglutenske ishrane…haha.

Tanjio je Giška testo, bacao i vrteo 😆,nafilovao kako je zamislio i pekao na 250 stepeni 10 tak minuta.

Morala sam da probam i skoro kao žiri dam ocenu za testo. Nepristrasna sam i zaista je ispala dobra pica, mada bih testo još malo istanjila, ali dobro.

Dragi moji, mi smo uživali u danu u kome se okupila porodica, u danu kada smo bili nasmejani, vredni i kreativni, uživali i napravili trenutke za pamćenje. Uživali smo u svakom zalogajčiću naših pica i komentarisanju izvođača, malo je falilo da napravimo kladionicu…

Nije što je moje dete, ali je zasita car !  Giškice moj si ponos i moja dika 🥰!!!!!!!!

Vama preporučujem da napravite testo po ovom receptu i javite utiske. Ili pošaljite recepte po kojima vi pravite testo.

Prijatno !!!

 

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s