Brzi voćni kolač (bez glutena)🍎🍏🍒🍑🍐

Gostoljubivost podrazumeva toplinu ognjišta, ukusnu hranu i pravo na tišinu.
Ralph Waldo Emerson

Složila bih se u potpunosti sa izrekom iznad, ali i sa onom da podjednako volim da budem dobar domaćin ali i dobar gost. Šalu na stranu, jedva sam čekala da se situacija sa groznim virusom malo smiri, da se revakcinišemo i da napokon počnemo da viđamo i da se družimo sa nama dragim ljudima. Ovih dana će se nešto lepo spremati.

A ovaj recept je nastao kao miks više recepata, naravno prilagodila sam ga mom načinu ishrane. Ponavljam uvek pa ću i sada, sve što pravim sa bezglutenskim brašnom vi možete praviti sa pšeničnim.

Za ovaj brzi voćni kolač je potrebno sledeće 1 jaje, 130 gr bezglutenskog brašna, 1 šolja sojinog mleka, pola šolje ulja, 80 gr šećera, 1 kesica pudinga od vanile, 50 gr mlevenog keksa (ja sam koristila bezglutenski), 1 kesica praška za pecivo, malo vanile i voće. Voće po izboru a količina po mogućnosti, znači bukvalno možete koristiti više vrsta voća, ono koje u datom momentu imate u kući.

U jednu činiju staviti brašno, kesicu praška za puding, šećer, jedno jaje, mleko, prašak za pecivo , malo vanile i umutiti. Celu smesu istresti u pleh ili kalup u kome će se peći kolač, ali naravno pre toga podmazati i brašnom obložiti ceo pleh. Kada stavite testo odamah zatim rasporedite voće, u ovom slučaju sam koristila jabuke i crnu ribizlu.

Pecite na 180 stepeni nekih 40 minuta. Kada se kolač ohladi možete posuti preko šećer u prahu.

Ovaj kolač je mnogo ukusan, lagan, slatkasto kiselkast i nije zahtevan, jer od namirnica za njegovu pripremu ne treba ništa posebno i skupo.

Mi smo uživali u svakom zalogajčići ovog laganog ali preukusnog kolača.

Vama preporučujem da napravite isti ili slični, koristite naravno brašno koje inače koristite za ishranu. Javite utiske ili predloge za neki kolač koji bih mogla da prilagodim sebi. Budite kreativni i radujte se letu!

Prijatno!

 

2 thoughts on “Brzi voćni kolač (bez glutena)🍎🍏🍒🍑🍐

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s