Bezglutenske špagete od paradajza i belog luka 🍅🍅🧄

Zdravo drugari!

Nadam se da ste dobro i da podnosite ove vrućine. Ja se istopih živa 😂, pa sam danas rešila da kuvanje bude što kraće, ako je ikako moguće. Inače ponedeljkom kuvam neka laganija jela jer se preko vikenda omastimo ljudski, obavezno se porodično okupimo jedan dan, pa se tu svašta nešto sprema. Juče sam bila roštilj majstor, verujte na reč veoma dobar.

Razmišljala šta da napravim i bacim pogled na sastojke sa kojima raspolažem. Da bude brzo, lagano ali na prvom mestu zdravo (i naravno bez glutena).

Za ovo jelo su vam potrebna samo tri sastojka. Špagete, paradajz i beli luk, a da i malo začina.

Paradajz sam prelila vrelom vodom kako bih ga lakše oljuštila, jer ne volim kožicu od paradajza u jelu. Očistila 4 čena belog luka i stavila vodu da se kuva za špagete. Uvek napominjem ja bezglutenske špagete a vi pravite regularne, svakako ste u prednosti.

Kada je voda počela da ključa spustila sam špegete. E sad, vi na slici vidite samo jednu vrstu, ali pošto sam njih malo imala, dodala sam i one pirinčane. Ne znam da li sam pisala, ali njih kupujte u kineskoj radnji u bloku 70. Nigde ih nećete naći po toj ceni.

Kada je testenina kuvana, procedite a u jedan tiganj stavite malo ulja i onaj beli luk, ali ga provucite kroz presu. Daje intenzivniji miris. Nadam se da volite beli luk kao i ja. Ne smeta mi ni miris ni ukus, čak šta više obožavam ga. Ali da znate i to pravilo, i vaš partner mora da jede, inače ste nadrljali.

Beli luk uvek pržite na niskoj temperaturi jer brzo izgori, i mešajte sve vreme varjačom. Zatim dodajte paradajz, začine (so, biber, origano, šta volite). I tako dinstajte na tihoj vatri nekih 20 do 30 minuta.

IMG_1640

Ja sve, dobro skoro sve vezano za hranu objavljujem na društvenim mrežama, tj na story. Pa tako je moj dragi ex kolega video objavu sa paradajzom i javio mi se. Eto njegove dobre ideje, a to je da sve (paradajz i belu luk) kasnije stavi u blender i izblenda, kaže to radi zbog dece, tako vole. Pa možete i vi tako, zbog dece ili sebe, ugađajte svima ali i sebi.

Na kraju sve pomešate, zapravo ceđene špagete stavite u paradajz, ja sam dodala još kašiku kečapa.

Ukrasite paradajzom ili začinima, ja sam stavila i malo nane, lepše mi je. A ko će mi bolje ugoditi nego sama sebi.

Mi uživamo u svakom zalogajčiću ovog ručka a i vama bih preporučila da napravite, ukoliko niste probali ili nemate ideju šta spremiti sutra.

Prijatno!!!!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s