Burgeri / roštilj 🍔

Ovaj post je posvećen drugarima iz mesare Jokić i ovim putem želim da ih pohvalim za kvalitet mesa, ali i da im zahvalim za paketić koji sam dobila od njih. Imala sam jednu ideju, a tiče se reciklaže (o kojoj se kod nas zaista malo vodi računa) poslala svoj predlog putem njihove Instagram stranice, ali uz zahvaljivanje dobih preukusne burgere, koje inače često pečemo moja porodica i ja, i paket kobasica, koje sam moram priznati prvi put probala. Ovakve kobasice, verujte na reč, do sada nisam probala kod nas, ovo je druga dimenzija. Prosto vam bude neprijatno od količine čistog mesa, mi na takvo nešto nismo navikli. Menjajmo navike drugari, umesto količine birajmo kvalitet.

Raspaljivanje roštilja u našoj porodici je dodeljeno meni, naravno. Kad znam sa hranom, podrazumeva se da raspaljujem roštilj najlakše..😂. Ma nije baš tačno, znaju i muški ali što bi se dimili po ovoj vrućini. A i ja se pravim pametna, jer “znam bolje”, naravno. Pa ko mi je onda kriv?

Dakle, potpaljivanje roštilja traje duže nego samo pečenje mesa.

Obično napravim grešku zbog mog nestrpljenja pa ne sačekam pravo vreme da poređam meso preko žice. Uvek požurim pa malo meso pregori, jer sam gladna. Poslednji put sam se naterala da budem strpljivija, i dalo je rezultata. Pripremim i čašu vode, ukoliko se pojavi vatra, da gasim. Iskusno, nema šta…

Vrlo malo je potrebno vremena za pečenje burgera, maksimum 10 minuta, za kobasice malo više. Dok sam ja okretala meso i kuvala se na suncu, moji muški su seckali povrće i prelep kačkavalj koji je kupljen u radnji na Kalenić pijaci “Francuske tajne”.

IMG_1614

Ljudi, ukoliko niste bili i probali te sireve, preporuka da otrčite. Greota je ovaj sir u burgere ali to mi je bio ćef jer ne jedem sireve često, zbog intolerancije na laktozu. Pored mesa sam ispekla i šampinjone ali i papriku. 

Na kraju sam i zemičke malo ugrejala, valja se.

IMG_1615

Cupaknju je došao kraj, sad ide ređanje i pakovanje burgera. Ja iz poznatog razloga ne smem zemičke pa sam sve napakovala na moj bezglutenski hleb, ostatak ekipe je jeo kako treba.

Drugari, ovo je prava gozba, dobro meso, druženje sa porodicom, neko ledeno piće (pivce), ima li šta lepše?

Mi smo uživali i svaki put uživamo uz burgere iz Mesare Jokić, a vama prepručujem da probate.

Prijatno!!!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s