Bezglutenski sos od belog luka i šampinjona 🍄🧄

“Ako je jedina molitva, koju u životu kažete, samo jedno – “Hvala”, to je već dovoljno” – Majster Ekhart

Svakodnevna zahvalnost za sve nematerijalne stvari je zaista posebna osobina. Ja sam zahvalna za postojanje moje primarne porodice (moje dece i mog partnera), moje malobrojne prijatelje i slučajno-usputne osmehe… Dovoljno! Ovoga puta sam zahvalna mom Kaisu na svemu, on je moja velika podrška, moja ljubav, moj najbolji prijatelj, čovek koga iznad svega poštujem. 

Znate svi da volim da kuvam, da se tom umetnošću bavim odavno i da mi ništa nije teško, ali dođe tako neki dan kada i ja poželim da me neko ugosti, da napravi za mene nešto. Skoro sam o tome “razmišljala na glas” i eto iznenađenja u nedelju. Moj dragi je rešio da mi napravi ručak, kako sam se samo radovala. Našao je recept za ovaj preukusni sos na netu, samo ga je prilagodio mom režimu, umesto pšeničnog brašna, upotrebio je moje bezglutensko. Ljudi, kako je lepo kada ti neko samo servira obrok koji je pri tom SAVRŠEN!

Napravio je sam kompletan ručak: meso sa sosom i pire krompir. Sada ću vam napisati recept za sos koji se slaže uz svaku vrstu mesa.

Od sastojaka za sos vam je potrebno sledeće: 3 čena belog luka, pola kg šampinjona, 3 kašike brašna, začina i bujona od supe (količina zavisi od toga koju gustinu sosa preferirate).

Beli luk provučete kroz presu, stavite na ulje pa dodate iseckane šampinjone. Dinstate nekih 20 tak minuta na srednjoj vatri pa povrće izvadite iz tiganja, u spremljenu posudu, i odmah dodate u to ulje 3 kašike brašna. Brzo mešate i postepeno dodajete bujon, ili malo proceđene supe. Kada ste dobili dobru gustinu sosa vraćate povrće, šampinjone i beli luk u posudu, posolite, pobiberite i promešajte još par minuta. Kais je još stavio suvi bosiljak i tako je dobio veoma aromatičan sos.

Drugari ja jesam bila gladna, pa znate kako se kaže, tada vam je sve lepo. Ali ne, ovaj ručak je bio specijalno ukusan i lep. Uživala sam u svakom zalogajčiću jela, ali baš uživala, sa onim mojim čuvenim “Mmmm”… e kad se to čuje znači da je klopa top.

1639467241139-2

Ljubav je najbolji začin sa kojim nema greške.

Praznici se bliže. smislite način da svoje voljene obradujete i nekim preukusnim obrokom, jer ovakve trenutke žene pamte i veoma cene. Prave žene.

Do sledećeg čitanja i nekih drugih recepata čuvajte se !!!!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s