Ovseni kolači bez šećera (bezglutenski) 🍪

Društvo, danas je tačno 5 godina od nastanka mog prvog posta. Prvi recept koji sam objavila je bio kako se pravi Kitnikez. U međuvremenu mnogo slatko slanih recepata, nešto malo tekstova o utiscima sa naših putovanja i mnogo, mnogo ljubavi kroz sve to.

Želim svima vama da se zahvalim, kao mojim pratiocima i svima vama koji ne samo da čitate recepte, nego i pravite sva ova jela. Mnogo sam privatnih poruka dobila i dobijam kako ste pravili i probali nešto, kako je uspelo (a zašto ne bi), i kako vam se mnogo dopalo. Znate i sami da su ovde samo provereni recepti i da ništa ne bih postovala da meni nije ispalo kako treba. Skoro sam imala takav slučaj, čak sam imala najavu “uskoro post”, a radilo se o izradi arapskih hlepčića, ali nisam dobila dobar krajnji proizvod, tako da nema ni recepta.

Ovaj moj hobi mi pričinjava veliko zadovoljstvo i čini me srećnom tako da idemo istim tempom dalje. Ponosna sam na blog i sa vama danas delim svoju sreću!🥰

Danas objava za kolačiće od ovsenih pahuljica i banana, koji mogu biti bezglutenski, ako upotrebite bezglutenski ovas, tj. ovsene pahuljice.

Tri banane viljuškom ispasirajte, dodajte 150 gr ovsenih pahuljica, 50 gr seckane crne čokolade, 50 gr suvog grožđa, 50 gr seckanih oraha. To je osnovni recept, a ja sam dodala na sve to jednu dobru kašiku kikiriki putera, vi ne morate.

Sve je proizvoljno, ukoliko ne volite suvo grožđe, možete dodati seckane suve šljive ili urme. Igrajte se pri pravljenju ovakvih kolačića. Umesto oraha možete staviti lešnik, badem ili nešto treće, budite kreator svojih kolača, sve je do želje i mogućnosti.

Meni su se toliko dopali da sam za nedelju dana pravila dva puta. Prvi put sam smesu stavljala u papirnate korpice i tako pekla, a danas sam smesu vadila kašikom za sladoled i stavljala direktno na pek papir. Kako vam je lakše tako uradite.

Od ove smese sam dobila 9 korpica, čisto da znate koliko dobijate kolačića, pa u odnosu na potrebe možete duplirati meru.

Pre pečenja sam malom kašičicom napravila udubljenje na svakom kolaču i stavila malo džema od kajsija, naravno mog džema, da se zna😜.

Kada ste stavili na pek papir kolače sada ubacite na pečenje, u rernu, na 180 stepeni nekih 20 minuta.

Za 20 minuta dobićete preukusne, zdrave i sočne kolačiće. Napravite svojoj porodici i uživajte u svakom zalogajčiču ovih kolača  baš kao i ja.

Hvala društvance i do sledećeg recepta budite mi dobro.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s