Posne kuglice od suvih šljiva 🟣

U većini slučajeva lepota je u jednostavnosti, nije fraza već činjenica, a dokaz za to su ove kuglice. Nastale su bukvalno za 20 minuta, ako ne računamo vreme natapanja indijskog oraha, i nastale su sasvim slučajno. Imala sam nešto drugo na umu, ali sam se predomislila i napravila kuglice, i baš su dobro ispale, moji su se oduševili. 

Imala sam 200 gr indijskog oraha pa sam ga potopila u vodu na neka 3 sata. Možete i dan pre pravljenja kuglica to uraditi i činiju staviti u frižider preko noći. Sutradan procedite orahe i usitnite u secku. U orahe dodate 200 gr suvih šljiva (naravno bez koštica) i dve kašike meda.

1676483414426

Od smese pravite kuglice i kada završite stavite ih na 5 minuta u frižider, bukvalno samo toliko koliko vam vremena treba da otopite čokoladu, za glazuru.

1676055200247

Crnu čokoladu, oko 150 grama otopite na pari sa 3 kašike ulja, ja koristim maslinovo, možete suncokretovo, kokosovo, koje već koristite.

Kuglice uvaljajte u otopljenu čokoladu, koristite viljušku, tako ćete moći da otresete višak čokolade.

Kuglice stavite na hlađenje makar na sat vremena.

To je sav posao oko ovih posnih i zdravijih kuglica. Veoma brzo se prave , nisu preskupi sastojci a vi ćete dobiti zdraviji slatkiš za sebe i svoje drage ljude.

Mi smo uživali u svakom zalogajčiću a vama topla preporuka da ih napravite, i javite utiske.

Prijatno!

One thought on “Posne kuglice od suvih šljiva 🟣

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s