Pekinška salata 🥜

Čini mi se da su naše tri osnovne potrebe: za hranom, za sigurnosti i za ljubavi, toliko izmešane da ih više ne možemo razdvojiti.
Mary Frances Kennedy Fisher

Volim praznike iz više razloga a jedan od njih je taj što se tih dana stalno nešto kuva. Ove godine smo imali duplo slavlje, Uskrs i moj divan dan. Kao svakog puta kada se porodično okupljamo, spremam svakom članu porodice njegovo omiljeno jelo. Najmlađi član, tj mlađi sin obožava pekinšku salata, tako da sam njemu spremala nju. Primetih da je nema među receptima pa hajde da napravimo trajni zapis za ovu prelepu salatu.

Za ovu salatu vam je potrebno sledeće: dva pileća bela mesa 🍗 (kuvana i samlevena), sok od pola limuna🍋, 100 gr pečenog susama, 150 gr mlevenog kikirikija, 1 kisela pavlaka, 100 do 150 gr majoneza, malo soli.

Belo meso skuvajte i usitnite, ja sam to uradila pomoću štapnog miksera. Zapravno sve sastojke sam dodavala u to belo meso i mikserom mlela.

Ukoliko vam bude teško da sitnite, dodajte malo vode (one u kojoj se meso kuvalo), ali samo par kašika.

U činiju odmah dodajte sve potrebne sastojke, kiselu pavlaku, majonez, malo soli, pečeni susam i mleveni kikiriki.

Susam dodajte na kraju i tada mešajte kašikom ili varjačom. Da, od one gore količine mlevenog kikirikija ostavite jednu šaku za dekoraciju.

Kada sve dobro promešate možete kao i većinu salata staviti u manje činije. Ja volim da formiram male tortice na tanjiru. Preko stavim mleveni kikiriki i čuvam ih u frižideru do serviranja.

IMG_1264

 

Mi smo uživali u uskršnjem ručku baš u svakom zalogajčiću. Možda je uživanje bilo malo veće u društvu mojih voljenih ❤.

Ukoliko niste do sada probali ili niste pravili ovu salatu toplo preporučujem. Veoma je ukusna, baš zbog miksa ukusa kikirikija i piletine. Obradujte svoju porodicu nekom prilikom….Ili nemojte čekati priliku, napravite iznenađenje bez povoda.

Prijatno!!!

Sledeći post je posvećen egzotičnoj torti…

Advertisement

7 thoughts on “Pekinška salata 🥜

  1. Hvala. Love your recipes! Thankyou for following. I wish I had of paid attention to my mother when she was cooking.

    Like

    1. I love the food from that part of the world. My parents are were from Croatia. Immigrated to Australia, so I didn’t really connect with my parents culture until recently. Through food! And I traveled to the region.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s