Nudle od slatkog krompira sa piletinom

Volimo sve vrste testenina, makarone, taljatele, pirinčane nudle a sada smo prvi put probali i nudle od slatkog krompira. Prošlog vikenda smo obišli kinesku radnju u bloku 70 (nova zgrada). Tamo postoji dobro opremljena prodavnica gde možete po povoljnim cenama kupiti, pod uslovom da preferirate tu vrstu hrane, svašta nešto. Pored tih nudli kupila sam prvi put i neku pastu u teglici, videćete kasnije na fotkama, od sojinog i susamovog ulja sa dodatkom belog i crnog luka. Moram da vas upozorim da kada dodajete jelima ovu pastu vodite računa koliko ćete posoliti jelo, ona je sama po sebi dosta slana.

Za početak sam iseckala jednu tikvicu, jednu crvenu papriku i jednu šargarepu. Stavite svo povrće u jedan tiganj na malo maslinovog i malo običnog ulja. U drugi tiganj stavite da se prže tri čena belog luka i 500gr belog pilećeg mesa, isečenog na kockice.

mde

mde

 

Za to vreme uzmite nudle i stavite u vodu pa na šporet. Da napomenem da je ovo mera za 4 osobe. Nudle su smotane u gnezda, pa će vam tako biti potrebno tri gnezda, ako mogu tako da ih nazovem.

IMG_2552

 

 

Kada se skuvaju, a to je posle 8 minuta, stavite u cediljku. sada je već povrće proprženo, dodajte kašiku one (gore navedene) paste, soja sosa po ukusu, dodajte piletinu i na kraju nudle. Sve lepo promešajte i eto vaše jelo je gotovo za 30 minuta.

 

mde

mdemde

 

 

U jelo možete dodati neko koštunjavo voće, ja sam imala kikiriki. Ako želite možete dodati pečurke, neko drugo povrće, kukuruz šećerac, ma šta god, igrajte se i budite kreativni u kuhinji, ne možete ništa pokvariti.

I uživajte, kako u pripremi ovog jela, koje se zaista brzo sprema tako i u svakom zalogajčiću…mi jesmo.

 

cof

Advertisement

One thought on “Nudle od slatkog krompira sa piletinom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s