Pasta sa pelatom i mesom

Evo još jednog recepta za osobe koje nemaju mnogo vremena za kuvanje. Za pola sata ćete imati ukusan obrok, samo što ćete raditi na dva “razboja”, tj. na dve ringle. U jednu šerpu stavite vodu i malo soli. Kada voda proključa stavite makarone-spiralice da se skuvaju. Druga ringla će biti zauzeta tiganjem u kome ćete dinstati mleveno meso. Mera za četiri osobe je 300 gr testenine i 400 gr mlevenog mesa.

cofcof

 

U meso dodajte dva čena belog luka, ljutu papriku, ukoliko je volite, pelat i malo šećera (pola kašičice). Dodajte sve začine koje volite, so, biber, bosiljak, pustite mašti na volju.

 

Kada vam se meso sa paradajzom lepo uprži dodajte proceđene spiralice, preko obavezno malo peršuna i za tili čas imate dobar obrok. Možete napraviti dan pre pa poneti na posao, kao što mi radimo, onda ćete imati ručak za dva dana. Ništa lepše i ukusnije od domaće hrane, a o ekonomičnosti da ne pričamo.

cof

 

Ne biste pogrešili da stavite preko i neki rendani kačkavalj, ja ga trenutno nisam imala. Uz čašu vina, ako pravite za večeru, ma prava uživancija… uživajte u svakom, ali baš svakom zalogajčiću.

cof

 

Advertisement

One thought on “Pasta sa pelatom i mesom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s