Ljuta veggie pasta

Postoje dani kada prijaju lagani obroci bez mesa, a pogotovo oni koji se brzo spremaju. A realno većina jela sa testeninom zahteva možda malo više od pola sata, što je jako bitno za radnu populaciju.

Za ovo jelo sam odabrala testeninu od integralnog brašna, koja se kuva nekih 10 minuta. Od povrća mi je trebalo sledeće: 1 praziluk (sečen na kolutiće), 3 srednje šargarepe, 1 veća tikvica, 2 čena belog luka i 2 paprike. U tiganj sa uljem stavite praziluk i beli luk i kašičicu kurkume.

mde
Praziluk, beli luk i kurkuma

Iseckala sam svo povrće, gore navedeno, i dodala u luk.

Kada se testenina skuvala stavila sam je u cediljku. Sada testenina treba malo da odmori i da sačeka svoje vreme. U povrće dodajte malo soli, bibera, soja sosa i čili sosa.  Ovoga puta nisam štedela čili sos. Sve to lepo još malo upržite i dodate testeninu. Preko još malo kikirikija i eto, obrok gotov. Zamalo da zaboravim, dodala sam i neku sušenu maslinu, moje ovogodišnje otkrovenje sa Tasosa.

Kao što sam napomenula vrlo brzo se sprema ovo jelo, a jako je ukusno i zdravo. Uživajte dragi moji kao i mi, ama baš u svakom zalogajčiću.

cof
Prijatno
Advertisement

One thought on “Ljuta veggie pasta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s