Kocke od mesa i povrća

Inspirisana turskom kuhinjom došla sam na ideju da napravim ovo jelo od mesa i raznog povrća. Sastojke možete koristiti iste kao ja ili prilagoditi svojim potrebama i ukusima, mislim da nećete pogrešiti.

Kupila sam 700gr mesa (svinjskog) u komadu. Isekla sam meso na manje kockice, i propržila na vrlo malo ulja. Dok se meso pržilo ispekla sam na ringli dve crvene paprike i stavila jednu šolju pirinča da se prokuva nekih 10-tak minuta.

Znači potrebno je meso, dve pečene crvene paprike, šolja poluskuvanog pirinča, glavica crnog luka, polovina rendanog brokolija, šolja iseckanih zelenih maslina, soka od paradajza (najmanje 1/2 l), 150 gr kačkavalja i krompir od koga ćete napraviti pire krompir.

 

Kao što sam već napisala meso stavite da se prži i posle nekih pola sata, uz stalni nadzor, zapravo mešanje i dodavanje vode, dodajte svo ostalo povrće i začine.

Od začina sam stavila dosta mlevenog bibera, soli, kašiku mlevene paprike i peršuna.

Meso sa povrćem neka se dinsta još nekih 15 minuta. Pri kraju dodajte sok od paradajza, ukrčkajte i ostavite da malo odmori. Za to vreme napravite krompir pire od 5-6 srednjih krompira.

Kada ste napravili pire možete početi da ređate sve to u pleh, u kom ćete zapeći jelo. Neka bude dublji sud, jer preko mesa ćete staviti sloj krompir pirea.

IMG_20190602_160005
Preko fila od mesa i povrća stavite pire

Kada rasporedite podjednako pire sada izrednajte onih 150 gr kačkavalja i stavite preko pirea.

I to je to, pravac u rernu na 180 stepeni nekih 20 minuta. Mnogo ukusno i zdravo jelo, koje možete servirati uz svežu salatu. Birajte hoćete li ga poslužiti za ručak ili večeru. Kada se malo prohladi možete seći na kocke.

IMG_20190602_160227
Rendani kačkavalj preko krompir pirea

Mi smo uživali u svakom zalogajčiću ovog preukusnog i mirisnog jela, a možete i vi. Vidite da nije komplikovano….Prijatno !!!

4 thoughts on “Kocke od mesa i povrća

  1. Liči na englesku pastirsku pitu (shepherd’s pie), koju odavno nisam pravila, ali verujem da je još boljeg ukusa. Bravo, Miro 👌

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s