Vanil torta sa jagodama-od gotovih kora

Odavno nisam pravila tortu sa gotovim koricama pa sam rešila da sada ubrzam proces pravljenja, a i udarile vrućine..haha. Ovu tortu sam pravila s ljubavlju jednom divnom čoveku na dar za sedamdeseti divan dan. Meni je bila ukusna i lepa, a i slavljeniku se dopala, a to je najvažnije. A s obzirom da ima jagoda, odlučila sam se za voćnu, laganu i osvežavajuću.

Za ovu tortu je potrebno sledeće: 3 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake. 1 l mleka, 12 kašika šećera, 1 dl mleka za korice, paket okruglih gotovih kora, ekstrakt vanile, 150 gr bele čokolade, 125 gr putera, dve šake mlevenog lešnika, pola kilograma jagoda, 500 gr šlaga.

U lonac sa duplim dnom sipajte mleko, od jedne litre odvojte 2 dl za rastvaranje pudinga. Tri kesice pudinga pomešajte sa 12 kašika šećera i mlekom, dodajte malo ekstrakta vanile i umešajte u vruće mleko. Kada se zgusne sklonite sa šporeta i odmah dodajte 150 gr bele čokolade, dobro promešajte a zatim dodate 125 gr putera. Stavite da se hladi fil, uz povremeno mešanje.

Sada umutite 500 gr šlaga, ja sam kupila onaj koji je već malo sladak. Jagode operite i isecite.

IMG_20190607_192447 - Copy
Isečene jagode

Kada vam se beli fil dobro ohladi možete krenuti sa filovanjem. Svaku koru nakvasite mešavinom mleka sa dodatkom ekstrakta vanile. Želela sam da torta baš bude vanilasta i uspela sam.

IMG_20190607_200023 - Copy
Svaku koricu, a ima ih tri, nakvasite mlekom

Preko kore stavite beli fil, preko njega dve šake lešnika, a preko njega šlag. Stavite drugu koricu, isto nakvasite mlekom, pa stavite beli fil, sada lepo raporedite jagode, pa preko njih šlag.

Treću koru nakvasite mlekom takođe i preko ide šlag.

Ovo je torta koja se relativno brzo sprema, najviše čekate hlađenje belog fila. Lagana je osvežavajuće, ne previše slatka.

Mi smo uživali u svakom zalogajčiču, a mislim i slavljenik Kem, što je bio moj cilj. Vi možete takođe ukoliko uložite malo vremena, malo kreativnoti i dosta ljubavi.

IMG_20190608_144325
Lagana i preukisna…
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s