Bela torta

Promene su u životu neminovne i doživljavamo ih na različite načine, što je negde i normalno. Pogotovo su jako bitne ali i korisne promene u životu mlađih ljudi, jer na primer promenom radnog mesta, pa samim tim promenom okruženja i ljudi, pozicije i novih zaduženja se stiču drugačija iskustva koja obogaćuju sam život. Ova torta je nastala i napravljena je u znak zahvalnosti kolegama mog mlađeg sina. Promenio je firmu i želeo je svojim dragim koleginicama i kolegama da se zahvali i na ovaj način, časteći ih slatkim zalogajčićima ove prelepe torte. A ja kao ponosna majka na svoje dete sam imala veliku želju da kreiram njihove trenutke, ne opraštanja i rastanka, već slavljenja nečeg novog ali i lepog što su oni imali radeći zajedno.

Za ovu tortu vam je potrebno sledeće: pakovanje kora za rozen tortu, 4 kesice pudinga od vanile, 15 kašika šećera, 1 margarin, 100 gr mleka u prahu, 1,5 l mleka, 100 gr bele čokolade, 500 gr šlaga, 2 dl kisele vode i 3 kisele pavlake.
Stavite mleko u lonac na paru i kada se ugreje dodajte razmućene 4 kesice pudinga sa šećerom. Kada dobijete odgovarajuću gustinu samo ubacite belu čokoladu i lepo promešajte. Puding stavite u činiju i prekrijte prijanjajućom folijom kako se ne bi stvarala korica, prilikom hlađenja.


Margarin umutite dobro mikserom i dodajte 100 gr mleka u prahu. Kada se puding ohladi sjedinite lepo sa margarinom. Fil je gotov.


Šlag umutite sa 2 dl kisele vode i kada je dobro umućen dodajte 3 kisele pavlake.

mirini_zalogajcici_bela_torta 6
U umućeni šlag dodajte 3 kisele pavlake

Filovanje ide sledećim redom: kora, vanil krem pa šlag i tako do kraja.


Ja sam premazala tortu šlagom i moram da priznam bila sam kreativna u pravljenju cveta i propratnih ukrasa. Svi su ukrasi bili od bele i mlečne čokolade.


Dobila sam povratnu informaciju da su se kolege oduševile tortom i da su baš uživali u svakom zalogajčiću.

Ovo je fotografija parčeta torte, nastala kod sina u firmi, nisam mogla ja da slikam, ali sam želela da vam pokažem kako izgleda.

mirini_zalogajcici_bela_torta 14
Kremasta, lagana i ne previše slatka…

Možete i vi, videli ste nije teško a ni zahtevno što se samih sastojaka tiče. Budite i vi kreativni i podarite dragim osobama ljubav i na ovaj način. Jer…. sve je to ljubav…🍀❤️

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s