Kao lazanje

Nije u redu da se žalim na vrućine jer realno ovog leta ih nije bilo toliko. Ovih zadnjih nekoliko dana dišemo na škrge😂 ali kad pomislim na zimu odmah prestanem za se žalim. Trudim se da skratim vreme pripreme obroka u danima vreline, ali nešto baš i ne uspevam. Samoj sebi zadajem nove zadatke, kao na primer eto, za sutra sam već pripremila šerpu sa šljivama, da skuvam drugu turu pekmeza. Milsim da je većina nas ovih dana onaj mrav iz priče (o mravu i cvrčku).

Ovo jelo nikako nije lazanja, jer nema onih korica a ni bešamel sosa, ali nisam znala kako da ga nazovem, a po ukusu veoma liči. Pa što da se ne zovu kao lazanje?

Koristila sam bezglutenske spirale/makarone, vi ne morate. Skuvajte ih u ključaloj vodi i stavite da se cede. Oduševljena sam ukusom samih makarona, jer zaista nema bitne razlike u odnosu na one regularne.

IMG_20200708_120213
Skuvajte makarone

Iseckajte glavicu crnog luka, ja sam seckala mladi luk, pa propržite na ulju. Posle par minuta dodajte mleveno meso, koristim skoro uvek mešano mleveno, negde oko 450 gr.

Jedan savet, uvek kada stavite mleveno meso da se uprži sa lukom dodajte pola šolje vode. Na taj način ćete izbeći da vam se meso zgrudva. Uz vrlo malo mešanja dobićete rastresito meso, kao što i treba. Posle 15 minuta dodajte ili konzervu pelata, ili paradajz🍅🍅 kome ste skinuli koru (i iseckali), ili kao ja ovog puta 3 dobre kašike paradajz pirea.

Odmah zatim sam dodala sve začine, soli, bibera i origana. Nema potreba za dugim dinstanjem mesa jer ćete svakako još malo sve peći u rerni. Ja sam kupila biljni kačkavalj, vi svakako ne morate. Pomešajte testeninu sa mesom.

Na dno činije ili pleha stavite testeninu pomešanu sa sosom, pa sledeći red ide kačkavalja, pa opet testenina. Tako ređate dok imate materijala i završavate kačkavaljem.

Zapecite nekih 20 minuta u zagrejanoj rerni.

Malo sačekajte da se ohlade i navalite! Uz svežu salatu imaćete veoma lep i zasitan obrok.

Mi smo uživali u svakom zalogajčiću, a vama preporučujem da uradite isto. Napravite ovo jednostavno a veoma ukusno jelo. Videćete da je slično lazanjama, ali sa mnogo manje utrošenog vremena. Taj višak vremena posvetite voljenim bićima.

Ostajte zdravo i čuvajte se!!!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s