Predstavljam Vam Online Školu kuvanja

Prošla godina, 2020. biće istorijski zabeležena kao godina koja je čovečanstvu uz pomoć malog i nevidljivog 🦠 virusa zatvorila 🗝 mnoga ali i otvorila neka nova vrata.

Da li smo shvatili sada prave životne vrednosti, pitanje je. Povukli se jesmo u sebe, sa nekim novim strahovima i slutnjama. Učimo da živimo na neki novi način, menjamo pređašnje navike, što je u mnogim stvarima pa i dobro ispalo. Okrećemo se domu i porodici 👨‍👩‍👦‍👦👨‍👩‍👧‍👦👨‍👨‍👧‍👧👨‍👦, zdravim navikama, vežbanju, čitanju 📚, na kraju i kuvanju 🍽.

Ne bih da me pogrešno bilo ko shvati, ako neko voli kafane i restorane to sam ja, ali sada jednostavno nije vreme za obilaske istih, što zbog zabrane (ograničenosti) rada, što iz bezbednosnih mera. Pitanje koliko se toga spremi danas, kako se čuva i ko priprema hranu (da li ima adekvatnu opremu, masku i rukavice). Ako uzmemo u obzir da nam sanitarna kontrola ni u normalnim uslovima nije baš najbolje funkcionisala, čemu se sada nadamo.

Znam mnoge mlade, i ne tako mlade, ljude koji nisu imali vremena da svoje obroke naprave kod kuće. Sada kada većina radi od kuće smatram da ima i te kako vremena.Slažem se, kada vam finansijske mogućnosti dozvoljavaju, lakše je naručiti i kupiti. Ali sada se postavlja pitanje ispravnosti i bezbednosti takve hrane po zdravlje, a u nekom momentu zašto se ne bi postavilo i pitanje finansija. Ali zar nije najveća čast devojci da joj na primer mladić spremi lepu večeru? Ima li toga još uvek? Ili devojka njemu… Nema? Tuga…

Moja škola kuvanja ima za cilj, kao i prvobitna svrha mog bloga, da ljude oslobodim straha od kuvanja. Jednostavno posle par skuvanih obroka shvatite kako je lako skuvati jelo i kako je to jelo mnogo zdravije i ukusnije od kupovnog, pa znate šta ste sve od sastojaka stavili.Toliko puta sam čula “A šta ako mi ne uspe”?

Da, dešava se i vrsnim kuvarima, pa i meni, koja ima iza sebe preko 30 godina staža (amaterskog kuvanja) da nešto krene naopako. Ali sve se da prepraviti, pa čak takve situacije naprave neki novi i drugačiji, možda originalan specijalitet.

Za mene je kulinarstvo jako kreativan posao.

Moje lično iskustvo a tiče se posebnog režima ishrane koja izbacuje gluten i laktozu, umnogome može pomoći osobama koje imaju slične ili iste probleme. Verujte samo je strašno na početku, jednostavno se prestravite od pomisli šta sada da jedem? Ali vremenom naučite i zapravo uvek učite kako da kombinujete namirnice i prilagođavate sebi obroke.

Izbaciti beli šećer je takođe lako, mada tako ne deluje. Ali posle napravljenog kolača bez belog šećera i sami ćete uvideti kako sve može. Budete jednostavno zadovoljni sobom a to je najbitnije. Zadovoljni i ponosni!

Nekada imate par namirnica u frižideru i jednostavno vam ne pada na pamet šta sa njima, ili čak pomislite da je nemoguće od tri sastojka napraviti ukusno jelo. E pa varate se.

Online škola je tu za svaku vrstu pomoći i lakšeg snalaženja. Kroz zajedničko kuvanje imaćemo vremena da pričamo i mogu vam dati razne savete.

Kao što je jako bitno danas da se u svom poslu stalno usavršavate, da idete u korak sa trendovima, da znate namanje jedan strani jezik, da znate da vozite (auto ili trotinet 😉), tako je verujte mi, jako važno da znate da se snađete u kuhunji, jer to je, u neku ruku, spremnost za preživljavanjem. Budite samostalni u svakom pogledu i nemojte zavisiti od drugih, bar što se jela tiče.

U krajnjem slučaju ljubav prema dragim osobama pokazujete i na ovaj način. Možda zapostavljeni i zaboravljeni, ali drage moje ipak put do muškog srca vodi preko stomaka.

Pa s toga hajde da učimo zajedno, jer sve je lepše u društvu, makar i online, i jedno je sigurno USPEĆE VAM SVE!

Posetite stranicu moje škole kuvanja 👉

4 thoughts on “Predstavljam Vam Online Školu kuvanja

  1. Draga Miro, svaka čast za ideju! Vaši učenici će imati šta da nauče. Srećno sa školom, srećni praznici i svako dobro Vam želim ❤

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s