Diavolo piletina

Idealno jelo za sve koji vole ljuto, vole piletinu i imaju malo vremena za pripremu obroka. Zaista se brzo sprema i jako ukusno jer je jelo slatko-ljuto. Pre par godina sam negde našla recept i moram reći da sam bila skoro pa skeptična, jer ništa specijalno ne treba. Ali se prevarih. Od tada često spremam, a verujem da ćete i vi…

Za dve osobe je potrebno 600gr piletine. Sami birajte delove pileta, ja preferiram batake i karabatake. U tiganj stavite malo maslinovog ulja, dodajte meso, 3 srednje glavice crnog luka (sečenog krupnije, na režnjeve), 3-4 feferone, začine za piletinu i so. Dodati vrlo malo vode i dinstati na tihoj vatri. U isto vreme stavite šolju pirinča u vodu i kuvajte. Prilikom kuvanja dodajte u pirinač kockicu za supu i par kapi ulja, kako vam se pirinač ne bi slepio.

mde

Kada je piletina gotova, a to je za nekih 40 minuta, dodajte kašičicu smeđeg šećera, kašiku meda i 4 kašike ljutog kečapa.

mde

Pustite još 5 minuta da se krčka. Servirajte piletinu uz pirinač, preko koga možete staviti malo mlevenog crvenog bibera. Ide uz cveklu ili salatu koju volite.

Prijatno vredni ljudi sa malo vremena i puno volje za spremanjem dobrog obroka. Uživajte u svakom zalogajčiću.

cof

Advertisement

3 thoughts on “Diavolo piletina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s