Rižoto sa gamborima

Ribu i morske plodove volim toliko da bih mogla da jedem svakoga dana. Na žalost to ne radim, ali smo uveli tradiciju da nedeljom spremam ribu, što nije loše. Evo jednog recepta za jelo koje se relativno brzo sprema. Ovo je posno jelo pa može da bude posluženo i za Badnje veče. Za nekih 40 minuta imaćete obrok na stolu. Pa krenimo…

Iseckajte sitno 1 glavicu crnog luka, 1 šargarepu, 2 paprike (bilo bi bolje sveže), ja sam imala pečene, možete i njih, par čenova belog luka, 1 ljutu papričicu. Stavite sve u tiganj na malo ulja i pržite. Za to vreme odmerite 1 šolju pirinča i stavite u sud, nalijte vodom i stavite na vatru.

U vodu obavezno sipajte par kapi ulja da vam se pirinač ne bi kasnije slepio.  Kada pirinač bude kuvan stavite u cediljku i ostavite ga neka malo odmori. Gambore sam kupila zaleđene pa mislite i na taj deo, mislim na vreme odmrzavanja. Za ovo jelo je potrebno oko 300 gr gambora. E sada u povrće koje se dinstalo dodajte gambore i pržite još nekih 10 minuta.

hdr

Zatim dodajte kašičicu aleve paprike, soli po ukusu i 3-4 kašike kečapa, ja sam stavila ljutog, a vi kako volite. Preko svega toga stavite onaj oceđeni pirinač i peršuna, promešajte dobro. To je to, gotovo… I uživajte naravno u svakom zalogajčiću, kao i mi….prijatno!

hdr

Advertisement

One thought on “Rižoto sa gamborima

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s