Patka

Neki ljudi su se ovih dana dobro zabavljali na pomen moje patke, tj njenog spremanja, ali sve je to ok. Baš ti isti, a to je moja porodica, uživali su u pačijoj supi i mesu. Nije da smo odrasli na pačetini i nije da je stalno jedemo pa nam je jelo bilo izazov. Moj zadatak je bio da je spremim najbolje što znam, mislim da sam uspela.

Patku sam prvo stavila sa povrćem da se kuva kako bih skuvala supu. Posle 40-tak minuta sam je izvadila iz šerpe i stavila u pleh, posolila a zatim napunila polovinom narandže i lukom.

 

Preko sam premazala mešavinom, koju sam napravila od 3 kašike meda, 3 kašike sirćeta i 3 kašike ulja. Pokrila je folijom i stavila u rernu da se peče. S vremena na vreme je okrećete i premazujete medom.

Moram odmah da naglasim da se patka peče skoro dva sata, znači ne računajte na to da se brzo sprema.

Prvih sat vremena je pokrivena folijom a drugog sata pečenja tu foliju skinete. Nastavite da okrećete, s tim sto ćete pred kraj, na nekih pola sata staviti oko patke isečenu drugu polovinu narandže.

cof

Za to vreme možete staviti krompir da se kuva, za pire krompir, kao prilog uz meso. Ukoliko se odlučite za pačetinu nećete pogrešiti….i uživajte, u svakom zalogajčiću.

 

Advertisement

One thought on “Patka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s