Sočna rebarca

Obroci po mojoj meri bi mogli da se sastoje samo od povrća, mada mi se ponekad zaista, ali vrlo retko jede meso. Tada to mora da bude nešto konkretno, na primer vruća prasetina (ha, baš sam naivna). Ovaj recept je pronašao moj mlađi sin i na njegov nagovor smo zajedno pravili rebarca na ovaj način. Moram priznati da su mi se dopala, nadam se da će i vama, ukoliko budete odlučili da pravite.

Malo gimnastike je bilo pronaći sama praseća rebra u našim radnjama, ali smo uspeli.  Jedini  greh ovog recepta je što bi trebalo da skinete kožu sa samih rebarca (po receptu je tako). Ima li šta lepše od vruće hrskave kožice?

Sada uzmete rebra pa dobro posolite, pobiberite, i pospete sa dosta aleve paprike, a može i malo belog luka u prahu. Sve to utrljajte dobro pa stavite u alu foliju, dobro smotajte i stavite u pleh pa u rernu. To bi trebalo da se peče nekih dva sata na 180 stepeni.

IMG_2379 - CopyIMG_2387IMG_2388

 

Posle tog vremena izvadite rebra iz folije i premazite dooobroooo BBQ sosom. Sos koji se povezuje sa roštiljem (što mu sam naziv i govori) i mesom, samo što je ovaj kupovni, a možete ga i sami napraviti.

Za to vreme stavite krompir da se skuva ali tek na pola.

U tepsiju pored mesa dodajte i taj na pola kuvan krompir (posolite ga sada malo), pa preko malo maslinovog ulja. Pecite sve na 250 stepeni još nekih 15 minuta.

IMG_2373

 

Servirajte uz salatu koju imate ili volite, a ja sam stavila kukuruza šećerca, jer pravi kuvani nemam sada i dodala kisele krastavčiće. Nekako mi se slaže sve to.

Ukoliko probate rebarca na ovaj način mislim da ćete ih uvek tako pripremati. Verujte na reč i šta drugo nego uživajte… ama baš u svakom zalogajčiću.

 

IMG_2394

Advertisement

One thought on “Sočna rebarca

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s