Svinjski file punjen šljivom

Jedna od mnogih mesno- voćnih kombinacija koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ukoliko želite da izađete iz rutine a možda i iznenadite porodicu ili prijatelje savetujem da napravite ovaj specijalitet. Sve što vam je potrebno jesu suve šljive, nekih 200 gr bez koštica, 3 svinjska filea (mera za četiri osobe), malo slaninice i začini. Kao prilog sam napravila pire od krompira i šargarepe.

Za početak se radujte jer budite sigurni da ćete obradovati drage osobe i da ćete im izmamiti osmeh, što je negde i poenta.

E sada rasporite file, morate imati baš oštar nož. Nisam ni ja nešto vešta ali svakako krenite od sredine, ali pazite da ne zasečete skroz, pa onda svaku stranu zasecate i bukvalno otvarate strane.

mdemde

 

Kada ga otvorite izlupajte malo čekićem za meso, posolite, pobiberite i poređajte slaninicu sečenu na tanke šnite. Preko slanine ređajte suve šljive i urolajte.

mde

 

mde

 

 

Svaku mesnu rolnicu za svaki slučaj pričvrstite čačkalicama na krajevima i po sredini. Stavite u pleh pa pouljite i pravac u rernu. Za vreme pečenja okrećite meso često kako bi se sa svake stane lepo ispeklo i imalo lepu boju.

Za to vreme stavite kromir i šargarepu u lonac i skuvajte. Količinu i odnos povrća odredite sami i po želji, nema pravila. Kada povrće bude skuvano, dodajte putera, mleka i soli, opet po ukusu.

cofcof

 

A kada sve bude pečeno i skuvano, mirisi će privući ukućane, čekaće vas već za stolom jako nestrpljivi. zbog toga požurite sa serviranjem hrane i navalite. A sada prijatno, uživajte u svakom zalogajčiću kao i ja, a možda i više …   

cof

 

Advertisement

One thought on “Svinjski file punjen šljivom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s