Njoke sa slaninicom

Evo recepta za lepe i ukusne njoke koje se bukvalno spremaju za 15 minuta. Dobijam pozitivnu kritiku i savete od starijeg  sina što se recepata tiče, a jedan od saveta je bio da postavljam recepte za jela koja se baš brzo spremaju.  Za sve one koji nemaju vremena, a možda nekada nemaju ideju evo recepta za brzo, možda najbrže a opet ukusno jelo. Od ovoga će jedino biti brže ako ispržite jaja…

Potrebno vam je 500 gr njoka, ima ih u svakoj radnji. Stavite ih u kipuću vodu, malo posoljenu i kuvajte 5 minuta.

mde

 

Za to vreme iseckajte 100 gr slaninice, dva čena belog luka i stavite na malo ulja da se prži. Otvorite prozor, jer znate kada pržite slaninicu, pravite prženice, uštipke, dima ima koliko nećete.

dav

mde

 

Kada je slaninica dobro pržena sklonite tiganj sa ringle i dodajte 50 gr nekog plavog sira i mešajte dok se sir ne istopi. Sada vratite sve na vatru i dodajte ½ l pavlake za kuvanje. U sve to dodajte one njoke, koje ste procedili, posolite malo, možete dodati bibera, peršuna ili još nekog začina, po volji i želji.

mde

mde

 

Gotovo. Uživajte u svakom zalogajčiću kao i mi…

Brzo, zar ne?

cof

Plavi sirevi

Naučnici su utvrdili da plavi sirevi sadrže određene materije koje sprečavaju upalne procese u organizmu i štite kardiovaskularni sistem od bolesti. Poznato je da se Francuzi hrane sjajno i uživaju u „nezdravim” delikatesima, a opet su među nacijama s najnižom stopom kardiovaskularnih bolesti.

Advertisement

One thought on “Njoke sa slaninicom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s