Lazanje

Ono što moji voljeni nikada ne odbijaju kao predlog za ručak i druženje su lazanje. Nekako uvek uspem da ih obradujem kad izgovorim ime ovog čudesno-italijansko-fantastičnog jela. Nekada davno kada sam počela da je pravim nisam mogla tako lako da nađem u radnji korice za lazanje pa sam ih sama pravila, što je moram da priznam malo teže. Sada ih pravim sa gotovim koricama ili sa mlincima, svakako budu jako ukusne.

E štos je u tome da slažete lazanje dan pre pečenja jer u tom slučaju nećete morati da kuvate korice. To sam i sada uradila. Ukoliko je pravite sad za sad morate korice malo obariti u pouljenoj vodi.

Pola kilograma mlevenog mesa sam dinstala sa začinima, malo soli, bibera i dosta origana. Pred kraj dodala kuvani paradajz, može i onaj koji se kupi, ne mora domaći ali ako već imate iskoristite.

mdemdemde

 

U lonac za kuvanje na pari, stavila sam kašiku putera. Kada se otopio dodala sam 4 kašike brašna i 1 l mleka, vrlo malo soli. Kada se skuva bešamel sklonite sa strane da se malo prohladi, ukoliko vam se u sosu pojave grudvice brašna ne očajavajte, mikser sve rešava.

mde

 

Sada u pouljen pleh ređajte ovim redom, korice, meso, bešamel i tako dok imate materijala. Završavate sa bešamel sosom. Ovog puta nisam imala kačkavalj, ali možete i njega da izrendate u nekom trenutku dok ređate sve ovo.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

Preko pleha sam stavila foliju pa u frižider do sutra. Pred početak pečenja zagrejte rernu na 200 stepeni i ubacite pleh. Posle nekih 45 minuta eto vama ukusne lazanje. Možda je i dobro kada je napravite veče pre, ostaće vam sutradan mnogo više vremena za spremanje nekog slatkiša.

 

mde

 

Prijatno … i uživajte kao i mi…

cof

Advertisement

One thought on “Lazanje

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s