Zalučene tikvice

 

Možda mi je omiljena jer je iz roda bundeva koju s pravom nazivamo kraljicom jeseni, a možda zbog toga što ima malo kalorija i nešto više vitamina C, ne znam ali je obožavam.  S toga je tikvica kraljica proleća, složićete se. Pravila sam na razne načine ali ovo nam je najomiljenije jelo sa njom. A zavoleće ga oni koji vole belolučene paprike. Sad se pitate kakve veze ima ovo jedno s drugim. Ima a sada ćete videti kako se ove tikvice spremaju. I ono što mi najviše godi je to što ovo može biti ne samo salata već kompletan obrok, ukoliko niste čisti “mesojedi”.

Tikvice ogulite i isečete po dužini na šnite, ali ne suviše tanke. Sada ih posolite, kao i inače, i ostavite da malo odstoje.

cof

 

Obično kada pohujem ne koristim tanjire i činije za brašno već kesu. Stavim u nju brašno i kada završim jednostavno bacim. Jedan tanjir  manje za pranje, pa i to je nešto, priznaćete.

 

 

Ulje neka se greje u tiganju, šnitu tikvice prvo u brašno, pa u ulupana i malo posoljena jaja pa u tiganj.

cof

 

Spremite za to vreme belog luka, kolićinu odredite sami. Ja nisam merodavna jer ga obožavam i dosta koristim pri spremanju jela. E da, i spremite dosta seckanog peršuna.

cof

 

U jednu posudu ređajte ovim redom. Red pohovanih tikvica, preko belog luka i peršuna pa poprskate sve to sirćetom. Pa sve tako dok imate povrća.

sdr

 

Ohladite i jednostavno uživate i birajte, hoćete li jesti uz meso ili samo njih kao ja. Meni je ovo bio ručak. Pa prijatno dragi moji…uživajte, pravite ovako, možda modifikujete, ali javite kako je ispalo.

sdr

 

Advertisement

4 thoughts on “Zalučene tikvice

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s