Hrskavi voćni prsten

 

Voća u izobilju ovih dana i treba ga što više koristiti. S toga sam rešila da napravim jednu poslasticu sa voćem koje sam u ovom momentu imala. Borovnicu sam spremila za slatko, ali vrlo malo sam ukrala za ovaj slatkiš.

Zaleđeno lisnato testo se prodaje po dve table u paketu. Izvadila sam jednu i bila sam u pravu, sasvim je dovoljno bilo. Odledite jednu ploču tog testa i razvucite oklagijom najtanje što možete. U nedostatku pravih alatki uvek improvizujem, tako i ovog puta. Za veći krug sam iskoristila jednu staklenu činijicu, a za manji zatvarač od bočice vitamina. Znači napravite krug i njega probušite po sredini.

 

 

 

 

 

Stavite prstenove na pek papir pa u zagrejanu rernu, 25 minuta na 180 stepeni.

Za to vreme sam napravila puding od kokosa, sve radite po uputstvu sa kesice (stavila sam manje šećera za 1 kašiku), samo malo manje stavite mleka, sve ukupno nekih 4 dl. Kada je puding kuvan, sipala sam ga u činiju, tu dodala oko dve dobre kašike putera i promešala dobro. Preko stavila prijanjajuću foliju pa u frižider na hlađenje.

 

 

 

Voće možete po izboru, a ja sam imala breskve i borovnicu. Breskve sam oljuštila, isekla na režnjeve i stavila preko malo limunovog soka da ne potamne.

Na svaki hrskavi prsten sam lepo rasporedila fil od kokosa, koristeći špric, preko stavljala voće. I dobila sam 4 prstena od tog jednog testa. A možete tako nafilovane i spojiti po dva prstena, mislim da još lepše izgleda.

 

 

 

 

Dragi moji igrajte se u kuhinji, obradujte svoje voljene i uživajte u svakom zalogajčiću…

 

 

Advertisement

3 thoughts on “Hrskavi voćni prsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s