Mesne kockice sa šampinjonima u kremastom sosu

 

 

Ovih dana kada je temperatura pala i postalo je baš hladnjikavo za ovo doba godine, prosto prija kuvanje i malo toplote u kuhinji. S toga reših da se bacim na kuvanje jednog ozbiljno dobrog i ukusnog, mesnog jela.

Svinjskog mesa od buta, oko jedan kilogram isekla sam na kockice. Šampinjone sam oprala i takođe isekla, ne suviše sitno. Ipak je lepo da se vide, bar ja tako volim. Šampinjona jedan paketić, to je oko 250-300 gr. Crnog luka sam isekla na režnjeve- 2 glavice. Prvo sam meso dinstala nekih dvadesetak minuta, pa sam dodala luka i šampinjone i tek onda dodala soli.cof

 

sdr

 

Posle sat vremena na srednjoj temperaturi meso je bilo sasvim lepo mekano.

Sada sam kroz presu provukla tri čena belog luka, stavila u tiganj na malo ulja. Kada pržite beli luk morate stalno mešati i to na baš niskoj temperaturi jer on zna da jako brzo izgori, a niko ne voli da ga vidi ugljenisanog.

sdr

 

 

Dodala sam kašiku brašna i brzo sipala mleka, taman toliko da se brašno lepo homogenizije sa njim i dobije lepa gustina sosa, znači oko 2 dl. Sada neka se sos i dalje krčka polako. Dodajte malo soli, bibera, kašiku senfa i ko voli može i kašiku rena.

cof

 

Sada sve to lepo prelijete preko kockica mesa i šampinjona i još malo ukrčkajte.

 

cof

 

 

Dok sam sve ovo spremala na trećoj ringli se kuvao krompir za pire.

Servirajte uz pire krompir, ili već prilog po vašoj volji, preko mesa obavezno stavite peršun.

Probajte i garantujem da ćete biti vrlo zadovoljni. Uživajte u ovom lepom jelu i uživajte u ovim danima, jer uskoro kreće opet vrućina, a tada se opet vraćamo laganim obrocima.

cof

Advertisement

One thought on “Mesne kockice sa šampinjonima u kremastom sosu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s