Orijentalni oblačić

 

 

Avantura u kojoj su glavni junaci zapravo začini i arome orijenta može da počne. Čekala sam jedan vrlo važan sastojak za ovu poslasticu i dočekala. Ovih dana sam dobila pravu ružinu vodicu iz Jordana i posebno želim da zahvalim Bebi i Kemu na tome.

Naravno ovu poslasticu možete napraviti i bez ružine vodice, ali je meni ovako lepa. U nedostatku ružine vodice možete dodati kašičicu amareta, likera od badema. Prašak za puding sam razmutila u vrlo malo mleka, dodala 3 kašike šećera, malu kašičicu ružine vodice i skuvala u 4 dl mleka.

 

 

Za ovaj slatkiš su vam potrebni mali mafini, koje možete naći u jednoj našoj poznatoj pekari. Ova mera je za dva kolača, znači biće potrebno dva mafina.

Kada puding bude skuvan sipajte malo u šolju, taman toliko da pokrijete dno. Stavite odmah na hlađenje u frižider. Posle par minuta kada se prohladi možete nastaviti.

 

Za to vreme mešajte puding kako se ne bi stvorila korica po površini. Sada stavite mafin, najbolje je da bude čokoladni, jer lepše je kada se napravi  kontrast, svetli puding tamni mafin i obrnuto. Prekrijete mafin skroz pudingom, imaćete taman toliko krema.

sdr

 

Ohladite dobro i polako okrenite šolju. Videćete ide lako, ali morate sve polako raditi, okrećite sa svih strana, a cilj je da izvučete sve napolje a da vam se pri tom ne raspadne u rukama. U principu neće, jer stavili smo manje mleka nego inače.

cof

 

Sada uvaljajte kolač u kokosovo brašno i servirajte na tacnu.

cof

 

Preko možete staviti voće, topljenu čokoladu, kakao. Ja sam stavila malo narandže iz slatka. E pa sada vidite zašto sam ovom slatkišu nadenula ovo ime. Skroz je egzotično, mirisno i verujte napravićete iznenađenje kome god da ga napravite. I naravno, uživajte u svakom zalogajčiću…

 

Advertisement

4 thoughts on “Orijentalni oblačić

  1. Predivno izgleda! Volim orijentalne slatkiše baš zbog svih tih divnih aroma. U tome su nenadmašni. Bravo! Hvala, Miro ☺

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s