Pileće šubare

Idem s posla i smišljam šta da spremim za ručak, za sutradan. Udarila vrućina i sparina u glavu ali šta da radim, mora se nešto jesti. Setim se ovog recepta, nedavno sam videla negde. Što da ne probam, kore za pitu imam (od svega što treba imam samo njih, carski).

U prodavnicu po ostatak namirnica odlazi moj dragi, spašava me čekanja u redu, divan je. I zaista se jelo sprema brzo,  jer za samu pripremu treba 10-tak minuta, za pakovanje šubarica još toliko i za pečenje pola sata. Meni je to brzo.

Uzela sam pola kilograma belog pilećeg mesa i iseckala na kockice i stavila na ulje, da se prži. Dva krompira takođe iseckala na kocke i stavila da se kuvaju. Samo da napomenem da krompir kuvate 10 minuta, ne treba skroz da bude kuvan.

U meso sam dodala so, biber, kašiku mlevene paprike, malo soja sosa i malo kečapa. Posle 10 minuta prženja mesa ocedite krompir i dodate mesu. Sve lepo promešajte i još jednom probajte da li je dovoljno slano.

cof
Krompir dodati mesu

Spremite jednu čašu za sladoled. Uzmite jednu koru i stavite unutar čaše. Svaku koru premazujete mešavinom ulja, vode i malo sirćeta. Stavite drugu pa treću koru.

Sada napunite udubljenje filom. Zatvorite koricama koje prelaze ivice čaše. I sada okrenete tu istu čašu u spreman pleh, prekriven pek papirom.

mde
Čašu okrenete naopako u pleh

Umutite jedno jaje i premažite šubare, stavite preko lana ili susama i pravac u rernu. Peče se na 200 stepeni od 30 do 35 minuta.

Uživajte u svakom zalogajčiću. Mi ćemo sutra, jer smo od onih koji nose ručak na posao. Ispade da jedva čekamo posao, samo zbog ručka ☺.

cof
Pileće šubare
Advertisement

One thought on “Pileće šubare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s