Ukusni paketići sa mesom i sa pečurkama

Velika znatiželja i ljubav prema kuvanju, u stvari hrani greneralno, mogu da vas trgnu iz svakodnevice i daruju trenutke radosti i isčekivanja. Tako je to sa mnom i sa jelima koje prvi put pravim a i probam. Ovaj recept sam videla na netu i to u jednom vrlo brzom video klipu. Dopao mi se i rešila sam da napravim, i mogu vam reći da sam vrlo zadovoljna. Jedino što bih korigovala je vreme pečenja, umesto 20 min, po meni je sasvim dovoljno 15 miuta na 180 stepeni. Jer prva tura koju sam pekla 20 minuta malo je suva.

Za ovaj specijalitet sam kupila dva paketa kora za lazanje. I još jedna korekcija, tamo se samo pakuju paketići bez prethodnog kuvanja korica, ja sam ih ipak malo prokuvala.

Pravila sam dve vrste, mrsne i posne paketiće. Za mrsne sam 5oo gr mlevenog mesa dinstala sa glavicom crnog luka, dodala soli, bibera i kečapa.

cof
Mleveno meso dinstajte sa glavicom crnog luka

Drugi, posni fil se sadrži od glavice crnog luka, seckanih šampinjona (skoro jedan paket) i pola šolje skuvanog pirinča, takodje soli i bibera, od začina.

Bešamel sos napravite od 1 l mleka.

Paketiće pakujete na ovaj način. Prvo stavite jednu (probarenu koricu), preko nje po sredini kašiku bešamel sosa, preko drugu koricu, ali unakrsno.

 

Pa još jednu kašiku bešamela i po sredini fil a preko njega rendan kačkavalj. Onda upakujete ovako i verujte da se neće otvoriti.

Složite paketiće u pleh obložen pek papirom i preko svakog  stavite dovoljno sosa i ostatak rendanog kačkavalja. Za 10 komada, od toga mi je ispalo 5 sa mlevenim mesom i 5 sa šampinjonima/ posnih, bilo mi je potrebno 250 gr rendanog kačkavalja.

cof
Posna pisma spremna za rernu

A ubrzo im se pridružuju i masni (mrsni) drugari. Verujte da ne znam koji paketići su bili lepši i ukusniji. Možda je jednostavnije napraviti lazanju, ali na ovaj način dobijate vrlo zanimljive i primamljive paketiće iznenađenja.

cof
A evo i pisamaca sa mesom

Uspela sam da napravim ovo jelo i iznenadila moje najmilije, a to svakako možete i vi. I da, uživajte u svakom zalogajčiću, baš kao i mi…

 

Advertisement

One thought on “Ukusni paketići sa mesom i sa pečurkama

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s