Mus od čokolade sa likerom od badema

Čokolada ali i sve od čokolade mi predstavlja uživanje za sva čula, a verujem i većini. Ovaj recept sam dobila od moje Šinke pre više godina, i od tada mus pravim uvek kada hoću da obradujem mlađeg sina. To mu je omiljena poslastica. Mus sam po sebi je prava eksplozija ukusa, može se konzumirati tako, kao dezert, a možete ga koristiti i kao fil za torte i kapkejkove.

Sama izrada je vrlo jednostavna i ne zahteva puno vremena, a ova je mera za 4 osobe (mada može realno i za 6 osoba). Ja sam ovoga puta pravila pola mere, nemojte zbog toga da vas zavaraju slike.

Otopite 225 grama crne čokolade sa 70 gr putera u šerpi sa duplim dnom. Kada se to otopi dodajte 2 žumanceta i još malo ostavite na vatri.

Umutite posebno 350 ml slatke pavlake.

mde
Umutite slatku pavlaku, ali ne previše

Spremite treću činiju i stavite 2 kašike meda.

mde
Kašika meda

Sada u med dodajte čokoladu, puter i 1 kašiku amareta (likera od badema) i sve lepo umutite. Ukoliko pravite za decu, izostavite alkohol.

cof
Liker od badema, mada može konjak ili viski

Zatim u sve to polako dodajete slatku pavlaku, ali ne mutite mikserom već lagano lopaticom.

cof
Mešajte lopaticom polako, biće vazdušastije

Kada se lepo homogenizovalo sipajte u čaše ili činije u kojima ćete inače i poslužiti mus. Prekrijete čaše prijanjajućom folijom i ostavite u frižideru do služenja. Možete ukrasiti čime god želite, a ja sam ovako kakaom i truffles-ima.

cof
Mus možete ukrašavati po želji

Nema ništa lepše od čokoladnog i laganog dezerta posle dobrog ručka. Mi smo danas uživali, a možete vi uživati u svakom zalogajčiću, nije kompilovano, videli ste…

Advertisement

One thought on “Mus od čokolade sa likerom od badema

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s