Peglane paprike

Ove godine ponuda paprike na pijaci nije dobra, što zbog kvaliteta, količine ponude pa i  cene. Vremenske nepogode kažu uticale su na sve tri stavke. Ajvar ne pravim jer nemam uslova, a tako ga volim. Ali ono što mogu da napravim i to radim svake jeseni jesu ove peglane paprike. Nama se jako sviđaju, a i svi koji su je probali su bili oduševljeni. Lako se spremaju a paprika ostaje sveža, jer i posle par meseci prosto krcka.

Mera je za 4 kg paprike. Ja sam kupila za ovu prvu turu 3 kilograma i dobila 6 tegli ove paprike.

Paprike operete, očistite od semena i sečete na štapiće.

Kada isečete svu papriku koju imate, a prethodno ste spremili tegle (lepo oprali), sada je slažete u tegle, ali je bukvalno presujete i gurate da stane što više u teglu. Napunite tegle paprikama ali ne do vrha. Ostavite mesta za beli luk i peršun.

Tada stavite u šerpu 8 čaša vode, 4 šolje sirćeta, 2 šolje šećera i 2 šoljice soli. Kada sve to proključa spremno je za nalivanje. Pre nalivanja stavite preko paprika seckani beli luk i peršun. Dodala sam u svaku teglu i po koje zrno bibera, ne može biti loše.

mde
Nalivanje obavezno vrelim prelivom

Budite strpljivi i sačekajte da popunite tečnošću celu teglu. Tada zatvorite tegle poklopcima i okrenite ih naopačke.

mde
Ovako naopako neka stoje par minuta

Posle par minuta vratite tegle u normalan položaj, ušuškajte ih krpama i ostavite tako do  sutra. Trebalo bi tako da se hlade. Imaćete veoma ukusne paprike preko zime i uživaćete u svakom zalagajčiću kao i mi.

cof
Paprike u činijici su od prošle godine, opstale i jako ukusne
Advertisement

2 thoughts on “Peglane paprike

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s