Džem od narandži

Treba krenuti dalje, a kako, pitam se svakog dana. Imam mnogo razloga i moram dalje ali je jako teško. A razumeće me svako ko je izgubio majku. Ja sam ostala bez mame 08.01.2019. Prolazi eto vreme, a tuga je tu, biće zauvek. Želim da verujem da joj je sada lepše, da je na mnogo boljem mestu i želim da sačuvam sva lepa sećanja na mamu.

Ovih dana sam radila ono što najviše volim i što me opušta a to je kuvanje. Između ostalog pravila sam i džem od narandži. Slatko sam pravila više puta, znam da dugujem taj recept, doći će nekad na red i to.

Za ovaj preukusni džem sam uzela 2 kg narandži, ogulila od kore i iseckala na kockice. U jednu šerpu stavila voće, dodala 3 šolje šećera i sok od jednog limuna.

 

Kuvanje traje negde oko sat vremena na srednjoj vatri. Na kraju sam spremila, oprala i ugrejala tegle i napunila ih džemom i vratila u vruću rernu da se tamo ohlade. Od ove količine voća dobila sam dve tegle (tegla od 450 gr) džema.

mde
Kuvanje traje oko sat vremena

Veoma jednostavno verujte, bez mnogo muke imaćete svoj džem bez raznih dodataka za održavanje. Ja baš volim džem, primetili ste da ga pravim od raznog voća. Navikla sam da skoro svaki obrok, kada sam kod kuće, završim sa malim parčetom hleba namazanim džemom.

mde

Uživaćete u svakom zalogajčiću, baš kao i ja, ukoliko spremite ovaj džemić…Možete ga jesti ovako kao ja, ali ga možete dodavati jelima sa piletinom. Igrajte se i uživajte.

 

 

Advertisement

5 thoughts on “Džem od narandži

  1. Lepo vas je ponovo videti ovde, draga Miro. Često ste mi bili u mislima, pitala sam se šta se desilo. Sada znam, i žao mi je zbog Vaše mame. Primite moje iskreno saučešće 💗

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s