Pita sa kiselim kupusom

Zahladilo, pojavile su se prve pahulje i pravo je vreme da se krene sa kuvanjem kiselog kupusa, a i svega ostalog gde on može da se nađe. A ovoga puta je pristao da bude umotan u kore i postane jedna vrlo ukusna pita.

Ukoliko kupite ribanac posao oko pripreme će vam biti mnogo olakšan. Ukoliko imate kiseo kupus, presecite glavicu na pola, isperite lepo hladnom vodom i isecite na uske trakice ili kockice, kako vam volja. Ja sam ovaj kupus samo lepo isprala.

Za pitu vam je potrebno sledeće: pakovanje gotovih kora, 1 kg kupusa, 2 glavice crnog luka, ulja, bibera i kisele vode.

Dve glavice crnog luka iseckajte na sitne kockice i propržite malo na ulju. U međuvremenu lepo isperite kiseo kupus, ocedite ga pa dodajte luku.

Nekih pola sata dinstajte povrće na tihoj vatri. Dodajte dosta bibera, malo vode i možda malo soli. Ovaj kupovni kupus je jako kiseo ali nije slan.

Kore ređajte tako što ćete 5 kora stavljati jednu preko druge, ali ne baš preko, već preklapajte dve trećine kore drugom korom. Tako ćete dobiti dobru dužinu i veći rolat.

mde
Neka svaka druga kora prekrije dve trećine ove ispod

Pri tom na svaku koru stavite malo ulja i kisele vode. Kada poređate svih pet kora rasporedite fil od kupusa celom površinom.

Meni je ispalo tri debeljuškasta rolata.

mde
Ređajte rolate u pleh sa pek papirom

Rolate poprskajte uljem i kiselom vodom.

Zagrejana rerna čeka da ubacite pleh i pečete pite na 200 stepeni nekih 35 minuta.

Kada pitu izvadite iz rerne pokrijte je krpom, neka se malo odmori i prohladi. A onda navalite na pitu…mljackajte slobodno…i uživajte u svakom zalogajčiću kao i mi. Prijatno !

mde
Nije što je moja…al dobra je… ☺
Advertisement

One thought on “Pita sa kiselim kupusom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s