Domaćinski brusketi

Propaganda i dobar marketing su oterali iz upotrebe nekih 70-tih godina mast sa naših trpeza, a lansirali suncokretovo ulje kao jedino i najzdravije ulje u ishrani. Odjednom nije bilo dobro i zdravo, a naši roditelji, babe, dede, svi doživeli duboku starost, a samo su koristili mast. Kako? Sada shvatam da se to radilo tada a i sada. Pogledajte, kafa je zdrava i dobra (dve šoljice dnevno), pa najednom nije, kiseli kupus je bio do skoro zdrav, a sada taman posla, previše soli i ne znam čega sve…I tako godinama slušamo sve same nebuloze. Lično sam primer da mast, majonez i mnogo toga “lošeg” ne utiče na nivo holesterola, jer ja sve to jedem, a moj holesterol na donjoj granici. Smatram da je samo umerenost u svemu jedino bitna.

Ja s toga ne odustajem od korišćenja masti pri kuvanju, pa evo jednog recepta za brzi doručak ili večeru.

Hleb isečete na tanje kriške. Preko svake kriške stavite jednu kašičicu masti i lepo je rasporedite po hlebu. Preko malo soli, tucane (ljute) paprike i seckanog belog luka.

Sada stavite na par minuta u vruću rernu. I eto, za vrlo kratko vreme su domaćinski brusketići gotovi. Možete ih jesti uz jogurt a ja obožavam uz ovu salatu.

 

cof
Salata od kiselog kupusa

Pravimo ih često u zimskom periodu, Ukoliko se baš plašite masti možete kriške hleba premazati maslinovim uljem. Uživajte dragi moji u svakom zalogajčiću. Pravićete ih opet, znam sigurno…☺

Advertisement

One thought on “Domaćinski brusketi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s