Šnicle u sosu od senfa

Najlakše a mnogima i najlepše jelo sastoji se od mesa i najčešće krompira. Znam to iz iskustva, jer mom mlađem sinu je to najomiljeniji ručak. Supe i čorbe nikad nije gladan, baš kad se mora…pa može…haha. Skoro uvek isto krećem sa pripremom mesa, a to je izudarane (čekićem za meso) šnicle uvaljam u brašno, i to samo jednu stranu. Stavim ih tako na vrelo ulje, dodajem po malo vode i tako na tihoj vatri dinstam, okrećući ih s vremena na vreme. Zaista budu toliko mekane da se prosto raspadaju.

Ovog puta sam ih napravila malo drugačije.

Glavicu crnog luka sam izrendala, na skroz sitno. Tu kašu od luka sa dva čena belog luka sam stavila u tiganj, a preko stavila šnicle uvaljane jednom stranom u brašno.

Kada stavite šnicle preko luka obavezno dodajte pola šolje vode, kako bi se dinstale.

Voda relativno brzo ispari, pa s toga dodajte često po malo vode. Neka se dinstaju što duže na vrlo slaboj temperaturi.

Pred kraj sam malo senfa (jednu kašiku), pola kašičice kurkume, pomešala sa jednom pavlakom za kuvanje. Meso posolite i pobiberite sada, dodajte sve začine koje volite, možete usitnjen peršun, origano…Kada pavlaku i senf sjedinite prelijete preko mesa i sačekate da još malo krčka, bukvalno 3-4 minuta.

Za to vreme sam napravila pekarski krompir, jer dete tako voli, ljubi ga majka… i eto, gotov ručak. Mladi luk je stavljen na tanjir dekoracije radi, taman posla da ga pojede…a neeeee 😉😂.

Pripremite meso na ovaj način i verujte da ćete uživati u svakom zalogajčiću, mekano a veoma ukusno meso…pravićete ga često na ovaj način. Prijatno !!!

 

Advertisement

5 thoughts on “Šnicle u sosu od senfa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s