Punjeni krompir

Ovih dana sam bila na odmoru. Nigde nisam putovala, ali sam odmarala i kuvala za svoju porodicu, i potvrdila sebi po hiljaditi put da me to zaista mnogo usrećuje.

Ovaj recept sam odavno videla, ali nekako nikad da stigne na red…Jako mi je izgledao dobar i ispostavilo se da je tako. Morate ga napraviti. Sastojke za punjenje krompira birajte sami, sve je stvar ukusa, ja sam birala kačkavalj, piletinu, pečenicu i slaninicu,

Za početak kupite malo veći krompir. Dobro ga operite, najbolje grubom stranom sunđera. Zatim ga stavite na dasku, a iznad i ispod krompira, kao graničnik, stavite dve varjače. Tako se neće desiti da isečete krompir do kraja. Praktično mu pravimo džepove.

IMG_20190713_130844
Najsigurniji način za sečenje

Krompir sam složila u tepsiju, prelila uljem, vrlo malo ulja i posolila.

Stavite ga da se peče nekih sat vremena na 200 stepeni. Ovaj moj krompir je bio mlad pa se pekao nekih 40-tak minuta.

Kada je pečenje završeno, sačekajte malo da se prohladi i počinjete da punite džepove. Ja sam išla ovim redom kačkavalj, pečenica (dok sam je imala, posle sam nastavila slaninicom), pa piletina- sečena na tanke šnite.

Kada ste ih sve napunili sada prelijete jednom tečnom pavlakom (250 ml) i preko svakog krompira stavite šnitu kačkavalja.

Tepsiju elegantno vratite u rernu, na 200 stepeni jos 20 minuta.

IMG_20190713_144522
Gotovo jelo

Miris pečenog krompira se širio kućom, mi svi gladni i jedva smo sačekali da krenemo sa jelom. Malo smo ispekli jezike…ali vredelo je, zaista je vrlo ukusno jelo. Uz ovaj krompir servirajte salatu koji volite i eto…

Mi smo uživali u svakom zalogajčiću a možete i vi… Moja preporuka. Prijatno !!!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s