Čoko-kikiriki bananice

Poslastica ili zdrava užina za decu, vegane, vegetarijance ali sve nas ostale, u koju ćete se sigurno zaljubiti na prvi zalogajčić. Prvi razlog je jer se vrlo brzo pravi, što znači da nema kuvanja i pečenja, a drugi razlog i najbitniji je taj što je zaista vrlo zdrava i preukusna poslastica. Još ako uspete da je dovoljno rashladite, što meni nije uspelo, jer sam bila nestrpljiva, dobićete ledeni dezert, bolji od bilo kog sladoleda. Po ovoj vrućini će prijati.

Potrebno vam je dve banane, kikiriki putera (malo, jer na svaki deo banane ide tek pola kašičice), usitnjeni neslani kikiriki i crna čokolada.

Za početak izlupajte čekićem za meso kikiriki dok je još u kesici. Napravite par rupica na kesici i udrite. ja sam otopila 150 gr crne čokolade sa malo kokosovog ulja, mada možete staviti i suncokretovo.

Banane isecite na 4 dela.

IMG_20190810_175621
Bananu isecite na četiri dela

Na svaki deo stavite kašičicom kikiriki putera celom dužinom banane. A odmah zatim taj deo namazani puterom stavite u usitnjeni kikiriki.

Svaki deo banane provucite kroz otopljenu čokoladu.

IMG_20190810_175938
Provucite banane kroz čokoladu

Poređajte u neki veći tanjir, ja sam se prešla, stavila sam u manji, pa su mi se komadi dodirivali, što se da videti na slikama. Neka ima razmaka između banana. Stavite ih u friz na nekih pola sata. Izvadite i služite.

IMG_20190810_195149
Neko je bio nestrpljiv…haha

Bila sam nestrpljiva i nisam mogla da sačekam da se lepo stegne čokolada. Probala sam i oduševila se kombinacijom tropskih ukusa. A vama savet da ih lepo ohladite i uživate u svakom zalogajčiću kao i mi…Brzo da brže ne može biti, najviše čekate dok se hlade čokoladni štapići… Prijatno !!!

Advertisement

One thought on “Čoko-kikiriki bananice

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s