Spanać kocke

Mornar Popaj voli spanać to znamo, ali da li ga vole mališani i kako im približiti ovo jelo. Polazim od sebe i sećam se dana kada je bilo jako bolno tih dana kada su me terali da jedem spanać, što u obdaništu, što kod kuće. Uvek je bilo povuci-potegni, ostavi i pobegni…haha. Šalim se naravno, nisam smela da ustanem a žvakanje hrane je trajalo satima.

Evo jednog predloga za jelo koje sa sastoji od spanaća, pa možda će se neljubiteljima ipak dopasti ova povrćka. Jelo je lagano i vrlo ukusno, spema se relativno brzo, pa je s toga ovo moja preporuka.

Za početak iseckajte glavicu crnog i dva veća čena belog luka. Stavite na malo ulja da se prži, a za to vreme iseckajte popareni spanać, ili kao ja pojednostavite stvar, kupite spanać u briketima. Ne volim zaleđene namirnice, ali se ovaj spanać našao pri ruci.

U isto vreme stavite jednu šolju pirinča da se kuva. Kada bude kuvan ocedite ga i stavite sa strane, neka čeka svoje vreme.

IMG_2445
Kuvan pirinač

Kada je spanać kuvan, a to je posle pola sata na umerenoj temperaturi, dodajte malo putera (kašika), soli i bibera. Sada možete dodati pirinač i eventualno još malo dosolite.

Spremite manji pleh i smesu sipajte. Poravnajte kašikom, ili varjačom, polemike ovih dana oko toga, pa eto ja koristim varjaču, da se zna…haha

Potrebno je napraviti udubljena pa sam ja napravila malom cediljkom.

U svako udubljenje stavite po jedno jaje, koje takođe treba malo posoliti, ali tek malo.

Zapeći na nekih 200 stepeni 15-20 minuta.

Sačekajte neki minut da se samo malo prohladi jelo i secite na podjenake kocke. Možete služiti sa pavlakom preko, ali ja sam ostavila ovako, slikanja radi.

Mi smo uživali u svakom zalogajčiću, u lepom ukusu spanaća koji je veoma blag zbog dodatog pirinča. Igrajte se i usrećite drage ljude. Prijatno !!!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s