Bananačinke- bez šećera

S vremena na vreme, a to se dešava godinama unazad, pravim pauze u konzumaciji šećera. Prvih sedam dana je jako teško i bukvalno imam krize, ali posle tih prvih sedam dana nemam baš nikakav problem. Šećer bi generalno trebalo izbaciti skroz iz upotrebe jer dovoljno unosimo preko voća. Šećer u oraganizmu pravi kiselu sredinu a znamo da je ona podobna za sve nevaljalo. I da ne dužim više, manje-više svi to znate, nisam ništa novo otkrila, samo je jako teško da se odupremo svih slasnih, kremastih zalogajčića.

Ukoliko napravite neku poslasticu sa medom verujte da ćete se lepo ali i zdravo zasladiti i zadovoljiti slatke potrebe.

Ove palačinke sam napravila kako bismo se zasladili posle ručka, ali su toliko kalorične da je jednoj osobi previše jedna. Sledeći put planiram da ih pravim za doručak.

Od ove mere dobićete 3 komada, pa vi sada prilagodite meru prema broju osoba.

Potrebno je sledeće: 2 banane, 3 jaja, pola šolje brašna (stavila sam obično belo brašno, sledeći  put probam sa pirinčanim ili kukuruznim), ulje za prženje, ja sam kokosovo ali ukoliko ga nemate može i obično, kikiriki puter, voće (ovoga puta sam imala ananas) i malo suvog voća, na primer urme.

Dve banane stavite u činiju i viljuškom ispasirajte. Dodajte 3 jajeta i sve umutite, ručno takođe, za ovu poslasticu vam ne treba mikser. Sada dodajte pola šolje brašna i sve lepo sjedinite.

Spremite tiganj i u njega stavite ulje, malo više nego za one regularne palačinke. Ali malo više. Kutlačom uzmite smesu i stavite na zagrejano ulje.

Kratko pržite sa jedne pa okrenite je na drugu stranu. Nemojte da temperatura bude prejaka, kod mene idu brojevi za ringle do 6. ove palačinke pržim na 4. Videćete već jer brzo potamne, a to ipak nećemo.

Palačinke vadim na ubrus da se višak ulja skloni. Preko svake sam stavila kikiriki puter, pa preko njega kolut ananasa, malo seckanih urmi i sve ih zalila medom. Ovoga puta moram da spomenem najlepši Vesnin med sa Thassos-a. Nismo ove godine išli na Thassos ali mi je med donela moja dobra Vojka. Eto veliki poljubac za obe…

Mi smo mnogo uživali u ovoj poslastici. Preporučujem da napravite svojoj deci i voljenim ljudima palačinke, ali bukvalno za 15 minuta. Pravite i javite, fotkajte i šaljite…da vidimo vaše kreacije. Igrajte se u kuhinji…Prijatno!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s