Knedle za supu 🍲

Dom je mesto gde živimo. Da, može se tako formulisati, ali mislim da je većini dom mesto gde se osećaju lepo i opušteno zahvaljujući svojoj porodici, ljudima koje najviše volimo, ali i jelima koja nas okupljaju a neka od njih svojim mirisima i ukusima i vraćaju u detinjstvo. Tradicionalnog nedeljnog ručka trenutno nema, ali nekim jelima se podsećamo na ta lepa vremena, sa nadom da ćemo ih uskoro opet doživeti. Dom je mesto gde se kuva, ali ne radi moranja, već se kuva s ljubavlju najdražim ljudima.

Miris vruće supe, zveckanje tanjira i escajga i priče svih nas u glas, smeh i radost  je nešto što mi nedostaje ovih dana.

Mislim da ne treba da naglašavam važnost i lekovitost pileće supe. Znate dobro da je najbolji lek i da diže iz “mrtvih” kod svih slabosti i prehlada.

U supu stavite povrće koje volite, izbor mesa je takođe po vašoj volji, ovoga puta vam pišem recept za knedle od griza, koje vam 100% uspevaju. Ja lično više volim supu sa knedlama nego sa rezancima, verovatno stvar navike.

mirini_zalogajcici_knedle_za supu_1 (1)
U supu stavite povrće i meso po želji

Za ove knedle vam je potrebno jedno jaje, jedna kašika masti, 6-8 kašika griza, malo soli i malo praška za pecivo (na vrh noža).

 

Kada ste dodali sve sastojke dobro promešajte i ostavite malo da odstoji (5-10 min) pre ubacivanja u supu.

Da biste bili sigurni da ste dodali dovoljnu količinu griza, i da vam se neće raspasti knedle, za početak kašičicom ubacite samo jednu kašičicu i sačekajte par minuta da se skuva i ispliva na površinu.

Nekada stavim 6 kašika griza a nekada i 8, a količina zavisi od veličine jajeta i količine masti, jer nikada ne stavim baš ravnu kašiku masti. Kada prva knedla ispliva na površinu i prođe minut, a zadrži oblik i nije se raspala, nastavite sa ubacivanjem ostatka u supu.

Ukoliko se knedla raspline po supi, u smesu dodajte jednu kašiku griza pa ponovite postupak s početka. Bolje je dodavati po malo, nego u startu napraviti tvrđe testo jer knedle neće moći da se skuvaju i budu ukusne.

Kada upotrebite svu količinu smese za knedle supu kuvajte još 5 min i možete isključiti šporet.

 

 

Na kraju uvek dodam seckanog peršuna i mlevenog bibera i služim odmah supu, jer priznaćete supa se jede dok je vruća.

mirini_zalogajcici_knedle_za supu_1 (10)
Prijatno!

Mi smo uživali u svakom zalogajčiću ove supe. Uz supu možete napraviti neko konkretno jelo i na kraju se obavezno😄👉   zasladite nekom lepom i laganom poslasticom.

ČUVAJTE SE !!!

 

Advertisement

One thought on “Knedle za supu 🍲

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s